Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 maart 2006

Auto schept fietser

Rijssen

Bij een aanrijding op maandag 13 maart om 20.00 uur raakte een 37 jarige vrouw uit Rijssen gewond. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht. De vrouw kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. Toedracht: Een 68 jarige Rijssenaar reed in zijn auto over de Banisweg in Rijssen en wilde op de kruising Banisweg/Welleweg/Diekjansweg rechtdoor in de richting van de Middeldijk. De automobilist stopte aanvankelijk en nadat hij geen verkeer zag naderen reed hij genoemde kruising op. Het voor hem van links over de Welleweg naderende slachtoffer op haar fiets had hij in het geheel niet gezien. Een aanrijding volgde met genoemd resultaat. Volgens de automobilist voerde de fietsster geen verlichting. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. (06-032604)

Mishandeling

Almelo

Op maandag 13 maart werd om 15.26 uur een mishandeling gemeld aan de Gerard Doustraat in Almelo. Een 49 jarige Almeloër had bij zijn 35 jarige buurman geklaagd over diens geluidsoverlast. Nadat de 49 jarige bij zijn buurman wegliep werd hij door hem nagelopen, bespuugd en vervolgens getrapt. De 49 jarige liep als gevolg daarvan veel pijn op en stelde zich onder doktersbehandeling. In het ziekenhuis werden meerdere gebroken ribben geconstateerd en het slachtoffer werd opgenomen. De politie hield de 35 jarige Almeloër in zijn woning aan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-032473)

Man komt om bij bedrijfsongeval

Nijverdal

Bij een bedrijfsongeval in Nijverdal op maandag 13 maart is een 54 jarige man uit Hellendoorn om het leven gekomen. Het slachtoffer was werknemer bij een bedrijf aan de PC Stamstraat in Nijverdal. Hij verrichtte werkzaamheden bij een machine welke is voorzien van twee rollen. Door nog onbekende oorzaak is de 54 jarige tussen deze rollen bekneld geraakt en vrijwel onmiddellijk overleden. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal een nader onderzoek instellen naar de toedracht. (06-032647)

Aanhouding wegens vonnis

Goor

De politie wilde op dinsdag 14 maart om 00.10 uur een auto controleren op de N347 in Goor. De automobilist, een 38 jarige man uit Doetinchem probeerde zich aan deze controle onttrekken, door zijn lichten te doven en met verhoogde snelheid de afrit Goor te nemen. Op de Zomerweg stopte de 38 jarige, verliet zijn auto en ging er rennend vandoor. De politie kon de verdachte na een korte sprint in een weiland aanhouden. De verdachte kon zich niet legitimeren. Toen zijn identiteit bekend werd, bleek dat de 38 jarige nog een geldstraf had van 2200 euro en een gevangenisstraf moest uitzitten van ruim een half jaar. In zijn kleding trof de politie meerdere inbrekerswerktuigen aan en nam deze voor onderzoek in beslag. Ook de auto van de verdachte werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachte is opgesloten en zal nog nader worden gehoord. (06-032661)

Hennepteelt

Langeveen

De politie stelde op maandag 13 maart om 12.00 uur een onderzoek in naar vermeende hennepteelt in een schuur aan de Itterbeekweg in Langeveen. Zij trof daar een compleet ingerichte kwekerij voor hennep aan, doch de planten waren kort geleden al geoogst. Er zouden ongeveer 2000 tot 2500 planten hebben gestaan. De kwekerij is geruimd en vernietigd. De huurder van de schuur is op dinsdag 14 maart door de politie aangehouden. De verdachte betreft een 63 jarige Almeloër. Hij is opgesloten voor nader verhoor. (06-032334)

Wielrenner gewond

Tubbergen

Op maandag 13 maart vond om 11.25 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Oldenzaalseweg in Tubbergen. Een 38 jarige man uit Geesteren fietste op zijn rennersfiets over genoemde weg en reed daarbij tegen een stilstaande aanhangwagen van een vrachtwagen aan. De 38 jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de toedracht. (06-032290)

Gestolen auto terecht

Oldenzaal

De op zondag 12 maart aan de Dingeldeinstraat in Oldenzaal gestolen Opel Corsa met het kenteken DX-JR-31 is terecht. De auto werd op maandag 13 maart aangetroffen op een parkeerplaats bij het winkelcentrum De Thij in Oldenzaal. De politie stelt een nader onderzoek in. (06-032026)

Fietser gewond

Haaksbergen

Een 54 jarige man uit Haaksbergen raakte maandagavond 13 maart omstreeks 22.00 uur gewond bij een eenzijdige aanrijding. De man fietste over de Elektrostraat in Haaksbergen en reed daar tegen een geparkeerd staande vrachtwagen. De 54 jarige raakte gewond en is naar het ziekenhuis in Enschede overgebracht. De politie stelde een onderzoek in en concludeerde dat er geen sprake was van een gevaarlijke situatie. De vrachtwagen stond geparkeerd onder twee lichtmasten en was daardoor goed zichtbaar. (06-032643)

Diefstal oplegger

Enschede

Vanaf een parkeerterrein op het Transportcentrum in Enschede is tussen woensdag 8 en vrijdag 10 maart een lege oplegger gestolen. Het betreft een 3-assige witte oplegger van het merk Pacton TXL 339 met het kenteken OF-39-KN. Namens de eigenaar, een verhuurbedrijf uit Enschede is op maandag 13 maart hiervan aangifte gedaan. (06-032420)

Autokrakers aangehouden

Haaksbergen

De politie hield op dinsdag 14 maart om 02.17 uur twee verdachten aan wegens een autokraak aan de Cornelis Jolstraat in Haaksbergen. Het betreffen twee mannen uit Litouwen van 18 en 28 jaar. Kort daarvoor was bij de politie de autoinbraak gemeld door een getuige. Deze getuige had beide mannen betrapt en na een korte worsteling, wisten beide verdachten te ontkomen. Er was echter een goed signalement bekend. Tijdens het aanrijden zag de politie over de Wiedenbroeksingel een auto naderen. Bij controle van deze auto bleken de twee inzittenden te voldoen aan het opgegeven signalement. Beide verdachten werden aangehouden. In de auto werden meerdere inbrekerswerktuigen aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-032666)

Diefstal aanhangwagen

Haakbergen

Tussen zaterdag 11 en maandag 13 maart werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Tolstraat in Haaksbergen een aanhangwagen gestolen. Nadat het toegangshek was geforceerd werd de aanhanger met daarop een compressor van het merk Sullair weggenomen. De totale waarde bedraagt ongeveer vijfduizend euro. Namens het bedrijf werd op maandag 13 maart aangifte gedaan. (06-032201)

Aanrijding met letsel

Haarle

Op dinsdag 14 maart vond om 09.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietsster op de Molenweg in Haarle. De automobiliste, een 51 jarige vrouw uit Haarle reed over de Molenweg vanuit de richting Almeloseweg in de richting van Haarle. Zij zag daarbij een voor haar in dezelfde richting rijdende fietsster, een 72 jarige vrouw uit Haarle, niet tijdig en reed haar aan. De 72 jarige raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis in Zwolle overgebracht. De Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie stelt naar de toedracht een nader onderzoek in. (06-032726)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --