29
30
31
/> Maart 2006

Desperado City: wereldprimeur Bobbejaanland
Met zestig man meespelen in animatiefilm waar je zelf naar kijkt In april lanceert Bobbejaanland zijn nieuwste attractie `Desperado City', een interactief virtual reality spel in 3D stijl. Niet alleen is deze attractie uniek in zijn soort, de lancering ervan betreft een wereldprimeur: `Desperado City' bestaat nergens ter wereld en beleeft in Bobbejaanland haar absolute wereldpremière.
Afbeelding

`Desperado City' is een interactief spel waarbij je met zestig personen tegelijk meespeelt in de animatiefilm waarnaar je kijkt. Terwijl het verhaal zich ontwikkelt, kun je immers als `sheriff', gezeten op een individueel bewegend en reagerend paard, naar acteurs of voorwerpen op het bioscoopscherm schieten en op die manier het verloop van de film mee bepalen.

Invloed
De interactie is duidelijk en heel eenvoudig: van zodra je schiet, voel je de terugslag en zie je onmiddellijk de gevolgen op het scherm. Je beïnvloedt zo het verhaal want jouw handelingen bepalen wat er gebeurt.

Afbeelding Duelleren
Uniek is dat de acteurs op het scherm ook de mogelijkheid hebben om terug te schieten en dus met de bezoekers kunnen duelleren. De beste `sherrif' ontvangt op het einde van elk spel een beloning. Bovendien wordt het hele verhaal gecombineerd met een vleugje parodie, wat vooral de `oudere kinderen' zal verheugen.

Belgisch
Al deze elementen maken `Desperado City' uniek in zijn soort. De attractie bestaat nergens ter wereld en beleeft in Bobbejaanland dan ook haar wereldpremière. Bovendien is de attractie Belgisch, want zowel de technologie als het verhaal achter `Desperado City' werden ontwikkeld door het Belgische multimediabedrijf Alterface.

Over Alterface
N.V. Alterface is een Belgisch spin-off bedrijf met als thuisbasis de universiteit van Louvain-la-Neuve. Na enkele jaren van research voor het Europese TELE Laboratorium is het bedrijf sinds 2001 zelfstandig.

N.V. Alterface ontwikkelt vernieuwende interactieve multimedia-systemen voor zowel recreatieve als educatieve doeleinden, meer bepaald voor musea, wetenschappelijke centra en pretparken.

Paradepaardje
Het nieuwste paradepaardje van Alterface heet dus `Desperado City', een interactief avontuur voor de moderne cowboy. `Desperado City' is een attractie waarbij het verhaal je op een robotpaard en via het scherm meeneemt naar het wilde westen van weleer.

Het is niet langer sience-fiction: elk van de deelnemers stapt mee het verhaal in. Vroegere 3D en 4D films waren alleen maar vertoningen. Bij `Desperado City' draait alles om realtime beleving en een betrokkenheid die tot nu toe beschreven werd als pure fantasie.

Elke keer nieuw
Met `Desperado City' ontstaat dus elke keer een nieuw verhaal. Logisch, want bij elk spel handel je anders: je word uitgedaagd door de acteurs, je wil jezelf steeds verbeteren, je wil de verborgen targets en maximum bonus ontdekken... met als ultiem doel de beste sherrif te zijn en de beloning in ontvangst te nemen.

Bobbejaanland
Afbeelding Bobbejaanland is in de eerste plaats een familiepark en bevindt zich in Lichtaart, midden in de Kempen, een groene regio bekend om zijn vennen en bossen. Het park lanceert dit jaar twee nagelnieuwe attracties, waarvan `Desperado City' de eerste is. Met deze attractie is een investering van driekwart miljoen euro gemoeid.

NOOT VOOR REDACTIES
Voor meer informatie -