FNV

Stakend personeel Sapa slaat tenten op voor vestiging Etten-Leur

Vandaag om 14.00 uur slaan de stakende werknemers van aluminiumverwerker Sapa hun tenten op voor de vestiging in Etten-Leur. Met de protestactie doen de 32 werknemers wederom een beroep op hun directie om tegemoet te komen aan de eisen van de vakbond.

Vakbondsbestuurder Jac Christiaens: Wij eisen een onafhankelijk onderzoek naar de nut en noodzaak van de voorgenomen sluiting. Ook willen we dat wordt gezocht naar alternatieve mogelijkheden voor het behoud van de werkgelegenheid. Maar tot op heden geeft de directie van Sapa niet thuis. Ze wil de tent koste wat het kost dichtgooien.

Sinds vrijdag 3 maart staken de 32 werknemers van de vestiging in Etten-Leur voor onbepaalde uit protest tegen de voorgenomen sluiting. Sapa is gestopt met de commerciële activiteiten van de vestiging in Etten-Leur waardoor werknemers op non-actief zijn gesteld.

Vorig jaar december kondigde de directie de voorgenomen sluiting aan van de vestiging in Etten-Leur. De vestiging in Hoogezand blijft wel open. FNV Bondgenoten is tegen de sluiting. Overleg met de directie van Sapa leverde niets op, waarna FNV Bondgenoten het bedrijf een ultimatum heeft gesteld. Dat liep in de nacht van dinsdag 28 februari af.

Bij Sapa Etten-Leur werken nu nog 32 mensen die allemaal lid zijn van FNV Bondgenoten.
---