Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 14-03-2006 o Persberichten District II

AANRIJDING LETSEL
ALBLASSERDAM Maandagochtend 13 maart is een 16-jarig meisje gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising De Helling/Edisonweg. Zij kwam op de bromfiets op deze kruising in botsing met een personenvoertuig, bestuurd door een 53-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het meisje hield beenletsel over aan de botsing. Zij is voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

AANGEHOUDEN
GORINCHEM Maandagmiddag 13 maart is een 16-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden op verdenking van mishandeling, bedreiging en winkeldiefstal in 2006. De jongen werd in de binnenstad van Gorinchem gespot door agenten waarna hij werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd daar ingesloten voor verhoor.

WINKELMEDEWERKERS GESLAGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft op maandagavond 13 maart twee broers van 16 en 19 jaar aangehouden bij een supermarkt aan Den Bogerd. Een winkelmedewerker (18) was aan het werk. Het tweetal bemoeide zich met het werk van de jongen. Er ontstond een woordenwisseling die escaleerde. De winkelmedewerker werd geschopt en geslagen door het tweetal. Een collega van hem probeerde de jongens te stoppen maar werd daarop ook geslagen. De politie werd ingeschakeld die de broers aanhield. Ze werden ingesloten.

STRIPPENKAARTEN GESTOLEN
SLIEDRECHT Uit een supermarkt aan het Burg. Winklerplein zijn op maandagavond 13 maart omstreeks 18.00 uur 66 strippenkaarten en 2 telefoonkaarten van een totaalbedrag van bijna 650 euro gestolen. Een onbekende man kwam de winkel binnen en vroeg bij de infobalie aan een medewerkster of zij hem kon helpen bij het uitzoeken van een wenskaart. Toen zij even later weer achter de infobalie kwam, bleek dat er geen strippenkaarten meer in de lade lagen. Vermoedelijk heeft de man de medewerkster afgeleid waarna een andere man de kans zag achter de balie te komen. De politie stelt een onderzoek in.