Politie Zuid-Holland-Zuid

14/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 14-03-2006 o Persberichten District I

GEVALLEN
DORDRECHT Maandagochtend 13 maart is een 35-jarige man uit Dordrecht gewond geraakt nadat hij een schuiver had gemaakt met zijn bromfiets. De man reed op de Merwedestraat en verloor na de Prins Hendrikbrug de macht over zijn voertuig en kwam hierbij ten val. De man is ter plekke aan zijn verwondingen beenletsel - geholpen.

FIETSENDIEF
ZWIJNDRECHT Maandag 13 maart is een 17-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt werd op het stelen van een fiets. De fiets stond gestald bij het station van Zwijndrecht aan de Westelijke Parallelweg. De jongen werd betrapt door surveillerende agenten die hem in de kraag vatten en overbrachten naar het politiebureau. De jongen werd daar ingesloten.

RAVAGE NA INBRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT Tussen zaterdag 11 maart 18.00 uur en maandagochtend 13 maart 07.30 uur is er een inbraak gepleegd in een winkelcomplex aan de Dorpsstraat. De inbrekers wisten via het dak toegang te verschaffen tot het pand. Eenmaal binnen hebben de inbrekers fors huisgehouden om in de verschillende panden te komen. Er is veel schade aangericht aan muren, daken, wanden, schappen en ramen. Door gaten in de muur te maken, konden de ongenode gasten zich verplaatsen tussen de verschillende winkels. Vooralsnog hebben de dieven geen buit meegenomen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar mensen die tussen zaterdagnacht 11 maart en maandagochtend 13 maart iets verdachts gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

GESLAGEN
ZWIJNDRECHT- Op de Lindelaan is op 13 maart rond 14.00 uur een 12-jarige jongen geslagen door een 64-jarige man. Beiden zijn woonachtig in Zwijndrecht. De jongen fietste met klasgenoten door een brandgang aan de Lindelaan. De 64-jarige man was het niet eens met het feit dat er door de brandgang werd gefietst. Hij reageerde hier agressief op door tegen het wiel van de fiets van de jongen te trappen en hem vervolgens in het gezicht te slaan. Het slachtoffer had een losse tand en kies, een tand door de lip, geschaafde handen en beschadigde kleding. De 64-jarige man werd aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

VROUW BEROOFD VAN HANDTAS
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 76-jarige mevrouw uit Dordrecht is maandagavond 13 maart omstreeks 21.30 uur beroofd van haar handtas op het Van Eesterenplein. De vrouw was lopend vanaf een recreatiezaal onderweg naar huis. Op de kruising Van Eesterenplein/Stadspolderring werd zij van haar tas beroofd. Een onbekende jongeman kwam vermoedelijk tussen geparkeerde autos vandaan. Hij duwde de vrouw in haar rug en griste vervolgens haar tas weg. De vrouw viel op de grond. Ze hield een hoofdwond, beschadigde handen, knieën en een kapotte bril aan de beroving over. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
Getuigen die op maandagavond 13 maart omstreeks 21.30 uur iemand verdacht hebben gezien in de omgeving van het Van Eesterenplein/Stadspolderring worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).