Show Kolk: Spin-off voor betrekkingen Marokko-Nederland.

Novodor

P E R S B E R I C H T
14 maart 2006


- Succesvolle presentatie nieuwe collectie Kolk krijgt vervolg in Marokko.
- Kolk gebruikt mode als middel om betrekkingen tussen Marokko en Nederland te versterken.

- Stimulans voor bevordering participatie allochtone vrouwen.

Show Kolk: Spin-off voor betrekkingen Marokko-Nederland.

De presentatie op 6 maart jl. van de nieuwe collectie Les Mille et Deux Nuits van topcouturier Ronald Kolk - bij uitstek een exponent van de bloeiende modecultuur in Nederland - is een groot succes geworden, niet alleen artistiek, maar juist ook cultureel-maatschappelijk gezien.
De boodschap die Kolk aan zijn collectie heeft verbonden, is daarmee overgekomen. Het gaat niet alleen om mode, maar ook om het verbreden van de relaties tussen twee landen en culturen die nauw bij elkaar betrokken zijn. Respect en begrip tussen mensen met een verschillende achtergrond is voor Kolk een belangrijk thema.

Kolk wil met zijn show in het bijzonder een statement maken voor de bevordering van de participatie van allochtone vrouwen in onze samenleving. Onder de aanwezigen waren dan ook vrouwelijke allochtone ondernemers, vertegenwoordigers van organisaties van allochtone vrouwen en leden van de Utrechtse P-team('het voormalige commissie Maximá'). Ook de aanwezigheid van Miss Marokko Mariama El Fadli, die de finale van de show liep, moet in dit kader gezien worden.

Kolk en organisator 'Les Mille et Deux Nuits' willen de positieve trend die in 2005 met de succesvolle manifestatie Marokko-Nederland: 400 jaar betrekkingen is ingezet, vasthouden en doorzetten. Dat hebben ze gedaan door voor de show ook personen uit te nodigen die een positief steentje bijdragen aan de integratie en verdieping van de relatie tussen Nederland en Marokko. De show mocht zich dan ook verheugen in de massale aanwezigheid van gasten die graag bereid zijn deze gedachte kracht bij te zetten. Zo is de show onder meer bijgewoond door de vice-ambassadeur van Marokko Dhr Ramzi, de consul-generaal, Dhr Elbay, een grote delegatie afgevaardigden van het bedrijfsleven in Marokko, allochtone ondernemers in Nederland, Mohammed Sini (voorzitter stuurgroep Islam en Burgerschap), Samira Abbos (journalist, presentator, moderator bij debatten van o.a. de overheid) enz.

Kolk en organisator 'Les Mille et Deux Nuits' hebben verdere plannen om Marokko in een positief daglicht te plaatsen en daarmee het begrip en de waardering tussen culturen te vergroten. Zo wordt Kolks nieuwe collectie begin mei ook in Marrakech gepresenteerd, in bijzijn van genodigden uit de Europese en Arabische wereld en Marokkaanse royalties. Integratie en begrip beginnen immers als mensen uit verschillende culturen elkaar leren kennen.

Bezoek de website