Gemeente Langedijk


Convenant voor veilige scholen in Langedijk
14 maart 2006

Naast burgemeester J.F.N. Cornelisse van Langedijk zetten ook de afdelingschef van de politie, de jeugdofficier van jusititie en vertegenwoordigers van alle schoolbesturen in Langedijk hun handtekening onder beide convenanten, die afspraken behelzen over het veiligheidsbeleid en veiligheidsmaatregelen in en rond de scholen.

Het convenant Een veilige school primair onderwijs Langedijk en het convenant Een veilige school voortgezet onderwijs Langedijk zijn gericht op leerlingen, ouders, leerkrachten en de politie. In beide documenten wordt nauwkeurig beschreven welke procedure moet worden gevolgd bij onder meer baldadigheid, vernieling, mishandeling, bedreiging, seksuele intimidatie, ongewenste toegang op het schoolterrein, gebruik van- of handel in drugs en alcohol, het gebruik van- en de handel in vuurwerk en discriminatie.

De verwachting is dat beide convenanten niet alleen duidelijk maken wie wat te doen staat bij één van de hierboven omschreven situaties, maar ook een preventieve werking hebben.