Gemeente Geertruidenberg


Afvalberichten

Klik hieronder voor de afvalberichten van maart.

Afvalcontainer tijdig aan straat
De afvalcontainers dienen voor 7.30 uur aan de straat te staan. De nieuwe inzamelaar Sita kan op andere tijdstippen bij u langs komen dan u gewend bent. Wanneer u uw container na 7.30 uur aanbiedt en hij wordt leeggemaakt, dan hebt u geluk gehad. Wanneer u met een volle container blijft zitten omdat de vuilniswagen al langs is geweest, dan heeft u pech. De vuilniswagen komt hier niet voor terug.

Stickers op de afvalcontainers
Een aantal grapjassen heeft stickers met barcodes van de containers getrokken. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de gebruiker van deze container. Behalve dat hij zijn container niet meer herkent, kan de vuilnisophalen de container laten staan, zonder deze te legen. Daarom een vriendelijk verzoek: laat de stickers op de containers zitten.

Container op een andere plek
De nieuwe afvalinzamelaar en de gemeente kijken op welke wijze zij op een efficiënte en effectieve manier het afval in kunnen zamelen. Dit kan betekenen dat u uw container op een andere plek terugvindt dan waar u hem aangeboden had. Kijkt u dus even goed rond, voordat u met de gemeente belt. Eind maart/begin april verwachten we een definitieve manier van inzameling gereed te hebben. De vuilnismannen voeren ondertussen hun werk zo goed mogelijk uit, dus wij vragen u om uw eventuele onvrede over het terugplaatsen niet aan de vuilnisophalers kenbaar te maken, maar te bellen met de gemeente: 579579, zodat wij hier iets aan kunnen doen. Een vraagje aan de vuilnisman is natuurlijk geen enkel probleem.

Ophaaldata oud papier
Geertruidenberg en Raamsdonk: 24 maart
Raamsdonksveer: 31 maart

Zet het papier voor 7.30 uur aan straat. Er kan in uw straat begonnen worden met inzamelen.