Royal Boskalis Westminster N.V.

Datum 14 maart 2006

Nadere berichtgeving inzake aftreden leden Raad van Commissarissen Koninklijke Boskalis Westminster

In vervolg op de berichtgeving van 13 maart jl. inzake het aftreden van drie van de vijf leden van de Raad van Commissarissen, verschaft Koninklijke Boskalis Westminster nv heden aanvullende informatie over deze zaak.

Zoals bericht is de reden van het aftreden van de leden van de Raad van Commissarissen gelegen in een verschil van inzicht met de Raad van Bestuur ten aanzien van de wijze waarop de voorzitter van de Raad van Bestuur wordt aangewezen.

Artikel 15 van de statuten van Boskalis bepaalt dat de leden van de Raad van Bestuur uit hun midden een voorzitter kiezen. De statuten van de vennootschap werden laatstelijk in februari 2005 vastgesteld in een aandeelhoudersvergadering.

De keuze van de bestuursvoorzitter van Boskalis is steeds in goed overleg tussen de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen geschied. Ook het vorig jaar genomen besluit tot aanwijzing van dr. P.A.M. Berdowski als voorzitter van de Raad van Bestuur per mei 2006 is genomen in goed overleg en met unanieme instemming van alle leden van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen.

De Raad van Commissarissen heeft kenbaar gemaakt voor toekomstige aanwijzingen voorstander te zijn van een procedure waarbij de voorzitter van de Raad van Bestuur uitsluitend door de Raad van Commissarissen wordt aangewezen.

De Raad van Bestuur van Boskalis is van mening dat een dergelijke procedure niet in het belang is van de onderneming. De Raad van Bestuur staat open voor alternatieve procedures, maar hecht aan een model van goed overleg.

Na intensief overleg zijn partijen niet tot elkaar gekomen en is dit voor de betreffende leden van de Raad van Commissarissen aanleiding geweest om af te treden, hetgeen wordt betreurd door de Raad van Bestuur.

Voor nadere inlichtingen:

Roel Berends - Corporate Relations
Telefoon: 078 69 69 314 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 805
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl

Dit persbericht is opgenomen op website www.boskalis.com Persbericht Koninklijke Boskalis Westminster nv, 14 maart 2006

Koninklijke Boskalis Westminster nv
International Dredging Contractors
Postbus 43, 3350 AA Papendrecht
Telefoon 078 6969 000, telefax 078 6969 555


---- --