Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Utrecht, 14 maart 2006

Oproep tot besparing

Minister Brinkhorst krijgt scheurkalender met energietips

Geachte redactie,

Minister Brinkhorst worstelt met energiebesparing. De minister zegt meer besparing te willen maar niet te weten hoe die besparing te realiseren. Daarom heeft Stichting Natuur en Milieu deze winter mensen gevraagd met de minister mee te denken over mogelijke energiebesparingsmaatregelen. Dat heeft een flink aantal zeer uiteenlopende ideeën opgeleverd. Die ideeën zijn gebundeld in een scheurkalender met tips die morgenochtend om 10 uur op het ministerie van Economische Zaken wordt aangeboden.

Aanbieding van de scheurkalender met energietips aan de minister vindt plaats om 10 uur op het ministerie van Economische Zaken.

Het grote aantal aan ideeën van burgers bevestigt Natuur en Milieu in de opvatting dat er in Nederland veel meer energie dan nu kan worden bespaard, zonder comfortverlies en zonder economische schade. Dat er veel mogelijk is met energiebesparing werd ook al eerder aangetoond door de Algemene Energieraad en recent bevestigd door het Energie Centrum Nederland en het Milieu en Natuurplanbureau. Ook heeft de voltallige Tweede Kamer er al een jaar geleden bij de minister op aangedrongen om meer werk te maken van energiebesparing. Tot op heden heeft dat nog tot niets geleid. De actie van Natuur en Milieu is een nieuw appel aan de minister om meer te maken van besparing. Energiebesparing is de goedkoopste en meest efficiënte manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Ik hoop u morgen te kunnen begroeten op het ministerie van Economische Zaken in Den Haag.

Met vriendelijke groet,

Michel Jehae
Persvoorlichting Natuur en Milieu
06-14487427
-----------------------

---- --