Gemeente Geertruidenberg


Officiële start nieuwbouwproject 't Veerse Geer

t Veerse Geer, het nieuwbouwproject dat Geertruidenberg en Raamsdonksveer voorgoed aan elkaar verbindt, is officieel van start gegaan met de onthulling van het bouwbord...

door wethouder Van Onzenoort van de gemeente Geertruidenberg en dhr. Joosen, regiodirecteur van Rabo Vastgoed. t Veerse Geer is een deelplan van het omvangrijke project Dongeburgh en wordt ontwikkeld door Rabo Vastgoed en Bouwbedrijf Gebr. Van Wanrooij in samenwerking met de gemeente Geertruidenberg.

t Veerse Geer is de projectnaam voor de locatie Rivierzicht-Zuid, gelegen op de voormalige scheepswerf De Donge. Sinds het najaar van 2005 is de locatie bouwrijp gemaakt. De werf is in zijn geheel gesloopt en er is een dijk op deltahoogte aangelegd. Het college van Burgemeester en Wethouders en de commissie Grondgebiedszaken heeft onlangs ingestemd met het plan voor t Veerse Geer. Op 23 februari heeft de gemeenteraad een definitief besluit genomen, waarna de planologische procedure is gestart.

Het plan
De gemeente en de ontwikkelaars hebben in samenwerking met de gemeente ervoor gekozen om een wijk te ontwikkelen die voorziet in de behoeften van diverse soorten bewoners. Uitgangspunt bij zowel stedenbouw als architectuur is enerzijds een harmonieuze aansluiting te vinden bij Raamsdonksveer en anderzijds gebruik te maken van De Donge, de vijver en de nabijheid van Geertruidenberg. Aan de Donge, op de dijk, komen appartementen en eengezinswoningen, met uitzicht op de Donge. Tussen de bouwblokken zitten groene longen, die vanaf de Donge tot in alle hoeken van het gebied doorlopen. Aan de Keizersdijk wordt de historische bebouwing van het dorp doorgezet met dijkwoningen, die alle een extra verdieping in de dijk hebben. Aan de vijver in het plan komen riante vrijstaande villas. Ten slotte komen er twee-onder-een-kap woningen in een jaren-dertig-architectuur en eigentijdse patiowoningen. In totaal worden 151 woningen gerealiseerd. Waar mogelijk worden autos ondergronds geparkeerd.

Start verkoop
Medio 2006 gaat de verkoop van de woningen van start. Gezien het beperkt aantal woningen per type en de grote vraag naar woningen in deze regio wordt verwacht dat de verkoop voorspoedig zal verlopen. Op de website www.veersegeer.nl kunt u meer lezen over t Veerse Geer.