Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

14 maart 2006

Lochem - In woning ingebroken

In een woning aan het Hoogestraatje werd maandag (13/3) ingebroken. Weggenomen werden onder andere een computerkast, playstation met enkele spelletjes en een tas met daarin een portemonnee en diverse pasjes. Men wist waarschijnlijk via hengelen binnen te komen. De deur zat namelijk niet op het nachtslot. De politie adviseert bij het verlaten van de woning altijd alle deuren op slot te doen.

Zutphen - Brand in woning

In een woning aan de Van der Vegtestraat is maandagmiddag (13/3) rond 14.20 uur brand ontstaan. Door ingrijpen van een buurtbewoner werd voorkomen dat er een uitslaande brand ontstond. De brandweer heeft nageblust. De schade bleef beperkt en uit onderzoek bleek, dat de 47-jarige bewoonster in verwarde toestand brand gesticht. De vrouw werd naar het politiebureau overgebracht en zal aan een zorgkader worden overgedragen.

Zutphen - Buurvrouw verijdelt diefstal

Zondagmiddag (12/3) werd rond 15.15 uur door drie jongens van ongeveer 12 jaar oud getracht een kratje bier weg te nemen uit een tuin aan de Ien Dalessingel. Zij werden betrapt door een buurvrouw. Van de schrik hebben ze het kratje bier in het achterpad achtergelaten en gingen ze er vandoor.

Eerbeek - Boete voor niet dragen autogordel

Tijdens het toezicht in het dorp heeft de politie maandagmiddag (13/3) extra gelet op het gebruik van de autogordel. Slechts één bestuurder, een 50-jarige automobilist uit Eerbeek werd op de Stuijvenburchstraat aangetroffen, terwijl hij geen autogordel droeg. De man is hiervoor bekeurd.

Twello - 18 bestuurders rijden te hard

De politie heeft maandagmiddag (13/3) bij een controle op de Burg. Van der Feltzweg 18 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 426 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg. 76 km. Er is hier 50 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --