Ingezonden persbericht


SURFdiensten sluit nieuw contract met Symantec

Beveiligingsproducten voor het onderwijs

HOUTEN - 14 maart 2006 - SURFdiensten, SLBdiensten en APS IT-diensten hebben een driejarige overeenkomst gesloten met Symantec voor de levering van beveiligingsoplossingen aan de gehele onderwijsmarkt, van universiteiten, academische ziekenhuizen, hogescholen, ROC's en middelbare scholen tot basisscholen. In het nieuwe productaanbod is ook plaats ingeruimd voor client management-oplossingen van Symantec.

Behalve software die aan instellingen wordt geleverd via het licentieprogramma van Symantec, kunnen individuele gebruikers in het onderwijsveld ook Symantec-producten kopen via SURFSPOT.NL. Vorig jaar heeft SURF studenten met de campagne 'Laat je niet pakken' geattendeerd op de gevaren van hackers, virussen, spyware en spam.

Voor Symantec betekent de overeenkomst dat het via SURFdiensten in één keer de gehele onderwijsmarkt kan bedienen. "Symantec wil graag meehelpen om studenten, leerlingen en onderwijsinstellingen te beschermen tegen de voortdurend veranderende gevaren die hen bedreigen terwijl zij het internet benutten als onschatbaar waardevol leermiddel", aldus Patrick Dalvinck, General Manager van Symantec Benelux.

Ook directeur Jan Bakker van SURFdiensten is verheugd over het nieuwe contract met Symantec: "We kunnen nu de hoge kwaliteit beveiligingsproducten blijven aanbieden aan onderwijsinstellingen en eindgebruikers".

De afgelopen drie jaar hebben veel onderwijsinstellingen gebruik gemaakt van Symantec-producten. De beveiliging van netwerken en systemen is intussen uitgegroeid tot een serieuze taak. Iedere instelling heeft tegenwoordig een eigen beveiligingsspecialist. De nieuwe licentieovereenkomst met Symantec betekent dat de gebruikers van SURFdiensten eenvoudig kunnen beschikken over de nieuwste software. Bakker: "Zodra Symantec nieuwe producten introduceert die interessant zijn voor het onderwijs, zullen we die zo snel mogelijk opnemen in het pakket dat wij onze klanten aanbieden". Ook Symantecs Norton-producten voor individuele gebruikers (zoals Norton AntiVirus, Norton Internet Security en Norton System Works) zijn opgenomen in het contract met SURFdiensten.

Voor de centrale beveiliging van systemen worden antivirussoftware en spamfilters in de onderwijssector veel verkocht, evenals de Symantec Ghost Solution Suite en LiveState Recovery. Omdat er ook in het onderwijs steeds meer vraag is naar oplossingen voor het beheer van de infrastructuur, is het Symantec-aanbod via SURF nu uitgebreid met Symantec LiveState-producten zoals de Client Management Suite, Patch Manager en LiveState Delivery.

Het nieuwe contract geldt voor de onderwijsmarkt in de gehele Benelux.

Over SURFdiensten
SURFdiensten is de Nederlandse intermediaire not-for-profit organisatie tussen ICT-aanbieders enerzijds en het onderwijs anderzijds. De doelstelling van SURFdiensten is het aanbieden van betaalbare kwaliteitsproducten- en diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie aan het hoger- en wetenschappelijk onderwijs in Nederland. Via de webwinkel SURFSPOT.NL worden de bijbehorende producten direct on line aan studenten en medewerkers in het hoger onderwijs aangeboden voor thuisgebruik en aan instellingen voor professioneel gebruik. SURFdiensten werkt nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SLBdiensten verstrekt licenties aan het BVE-veld, voortgezet onderwijs en voorbereidend beroepsonderwijs, APS IT-diensten aan het primair onderwijs. Meer informatie: www.surfdiensten.nl, www.slbdiensten.nl en www.apsitdiensten.nl.

SURFdiensten bv
Suzanne Lagerveld
Tel.: +31 (0)30 298 30 00
lagerveld@surfdiensten.nl

Pleon voor SURFdiensten bv
Sjef van der Lans
Tel: +31 (0)20 487 40 00
Mail: sjef.vanderlans@pleon.com