Nieuw jongerenproject: expositie over gek en normaal

Stichting pandora

Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) en Stichting Pandora starten nieuw onderwijsproject 'Te Gek'.

Veel jongeren krijgen direct of indirect te maken met psychische problemen. Het kan gaan om depressieve gevoelens, automutilatie of eetstoornissen, maar ook om mishandeling, armoede echtscheidingsproblemen of psychische problemen bij ouders of anderen in hun omgeving.
Leerlingen kunnen in een isolement raken doordat psychisch leed nog steeds een taboe is. Het zou mooi zijn als de school een veilige omgeving kan bieden om er juist wel over te praten. Dat kan met het lespakket 'Te Gek', waarmee jongeren leren beter met psychische problemen van henzelf of in hun omgeving om te gaan.

Met het lespakket 'Te gek' maken leerlingen een expositie over psychisch ziek of gezond in een (vakoverstijgend) project. De leerlingen werken aan een creatieve en informatieve bijdrage voor de expositie in de vorm van een gedicht, tekening, verhaal, interview of andere creatieve vorm. Het gaat vooral om de beeldvorming hierover: bij de jongeren zelf en in de maatschappij. De expositie wordt op school gehouden of op een plek buiten school. Elke school kan een bijdrage van leerlingen naar de redactie van Pandora's jongerensite www.zogeknogniet.nl zenden. Op basis van de inzendingen stelt de redactie van de jongerensite een digitale expositiekrant samen.

Het project is bestemd voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en geschikt voor de onderbouw en (met enige aanpassingen) de bovenbouw van het VMBO, de Havo en het VWO. Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) en Stichting Pandora hebben gezamenlijk het nieuwe onderwijsproject 'Te Gek' ontwikkeld.

Bestellen:
Het onderwijspakket is te bestellen via Stichting Pandora en bestaat uit tien leerlingenboekjes 'Te Gek', een docentenhandleiding, een vel opdrachtkaarten, een vel onderwerpkaarten en tien gratis leerlingenboekjes van het onderwijsmateriaal 'Wie dit leest is gek', dat de leerlingen als bronnenmateriaal kunnen gebruiken. Het gehele pakket is verkrijgbaar voor 22,75 Euro inclusief verzendkosten.

Bekijk enkele pagina's op www.stichtingpandora.nl of www.zogeknogniet.nl.

Informatie voor de pers:
Speciaal voor de pers zijn er recensie-exemplaren beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lise Broekaar: tel. 020-6851171 / l.broekaar@stichtingpandora.nl of Dirkje Ebbers: d.ebbers@slo.nl.