Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

14 maart 2006

Dinxperlo - Fiets in onbewaakt ogenblik weggenomen

Een 75-jarige inwoonster uit Dinxperlo heeft aangifte gedaan van diefstal van haar fiets. De vrouw had maandagmiddag (13/3) rond 14.55 uur boodschappen gedaan bij de supermarkt aan de Heelweg. Hierna stopte ze de boodschappen en een schoudertas in de fietstassen en haalde de fiets van het slot. De vrouw liep nog even de winkel binnen en liet de fiets onbeheerd achter. Toen ze weer buiten kwam, zag ze nog net iemand met een lichtkleurige jas aan wegfietsen de Heelweg op en vervolgens link afslaan de Willinkdwarsweg in. Mogelijk zijn er mensen die de diefstal gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Doetinchem - 16-jarige jongen op straat beroofd

De politie stelt een onderzoek in naar twee jongens die maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Dinxperlo hebben beroofd. Een agent zag rond 15.40 uur een jongen in een perkje voor het politiebureau in elkaar zakken. De agent rende direct naar buiten, verleende de jongeman eerste hulp en eenmaal gekalmeerd kon hij zijn verhaal vertellen.

De jongen gaf aan dat hij omstreeks 13.40 uur op het busstation achter het NS station was aangekomen. Van daaruit was hij via de Terborgseweg rechtsaf de Emmastraat ingelopen. Daar werd hij overvallen door twee jongens van ongeveer 18 jaar oud. De één had een klein baardje, de ander droeg een bruin leren jack. De twee wilden zijn portemonnee, maar de 16-jarige rende weg. Hij werd achtervolgd door het duo en vervolgens op de grond gegooid. De jongens namen zijn portemonnee en zijn blauwe rugtas met daarin schoolboeken mee.

De jongen heeft enige tijd rondgelopen en kwam vervolgens bij het politiebureau aan, waar hij in elkaar zakte. De jongen is later door zijn moeder van het politiebureau opgehaald en na een huisarts geraadpleegd te hebben, is hij voor verder onderzoek doorverwezen naar het ziekenhuis

De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die iets opmerkelijks hebben gezien, dat in verband met de overval kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Neede - Meer diefstallen auto-emblemen

Nadat er vorige week bij de politie via internet twee aangiften waren gedaan van diefstal van auto-emblemen in de nacht van vrijdag (3/3) op zaterdag, heeft de politie wederom aangiften gekregen van diefstal van emblemen. De diefstallen vonden plaats tussen 1 en 8 maart. Verder werd aangifte gedaan van bekrassen van auto's in dezelfde periode. Dit gebeurde met name in de omgeving van de vogelbuurt in Neede. Er kwamen tien aangiften binnen van diefstal van auto-emblemen en vijf van het bekrassen van auto's. De politie verzoekt buurtbewoners alert te blijven en bij verdachte situaties de politie te waarschuwen.

Didam - 25 boetes bij controles

Bij controles maandagochtend en -middag (13/3) op de Tatelaarweg en de Wilhelminastraat werden 25 bestuurders bekeurd voor de volgende zaken: 4x niet dragen autogordel en 1x niet kunnen tonen rijbewijs. Verder werden op de Wilhelminastraat 20 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km. Er is hier 50 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --