Arriva


« Actueel

14 maart, 2006

Unieke samenwerking in Openbaar Vervoer op Ameland Ondernemers, Arriva en gemeente slaan handen inéén

Op Ameland rijdt vanaf 1 april een bus die medegefinancierd wordt door de gemeente, Arriva en ondernemers uit Buren. Doel van de samenwerking is om ondanks de teruglopende subsidies toch een goed niveau van service te garanderen. Op Ameland wordt hiermee invulling gegeven aan het idee om een derde geldstroom te creëren. Door de extra bijdrage is een aantal verbetering doorgevoerd en kunnen inwoners van Ameland van 65 jaar en ouder op het eiland gratis met de bus reizen. De deelnemende ondernemers zijn Hotel de Klok, recreatieoord Klein Vaarwater, Appartementen Amelander Paradijs, Strandhotel Buren aan Zee en camping de Kiekduun.

Met de bijdrage van de samenwerkende partijen wordt een verbetering doorgevoerd op lijn 132, de openbaar vervoerverbinding tussen de veerdam en het dorp Buren. De reistijd tussen Buren en de veerdam wordt daardoor ongeveer 10 minuten korter. Door de aanpassing van lijn 132 krijgt ook de zuidoostkant van het dorp Nes een openbaar vervoerverbinding.
In de zomerperiode wordt ook gestopt bij het strand van Buren. In de maanden juni, juli en augustus worden de dorpen Buren en Nes en omgeving met aparte lijnen bediend. Nes met lijn 131 en Buren met lijn132. Lijn 130 naar Ballum en Hollum wijzigt niet. Door de extra bijdrage, die door de partijen is afgesproken, kunnen naast de verbeteringen op lijn 132 vanaf 1 april de inwoners van Ameland van 65 jaar en ouder op het eiland gratis met de bus reizen. Het gaat in eerste instantie om een pilot voor de duur van een jaar. Tijdens de pilot zal worden gevolgd hoe het vervoer rond Nes en Buren verloopt en hoe het gebruik van het openbaar vervoer door inwoners van 65 jaar en ouder is. Aan het eind van de pilot wordt beslist of en hoe de samenwerking wordt voortgezet.