Fujifilm


Super"
FinePix S5600 krijgt " Focus Pedikaat Super"
14 Mrt 2006

FinePix S5600 krijgt " Focus Pedikaat Super"

Testoordeel Focus 03-2006

De Fujifilm FinePix S5600 is een camera voor de prijsbewuste vrijetijdsfotograaf. Voor slechts 399,- levert Fujifilm een camera met verschillende voordelen zoals een mooie vormgeving, een gemakkelijke bediening en een 10-voudig zoombereik. De camera steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit wat betreft beeldkwaliteit in het algemeen en de lage ruiswaarde in het bijzonder. De camera werkt ook snel bij het inschakelen, afdrukken en scherpstellen maar vooral door de beeldkwaliteit is de beoordeling 'super'.

Fujifilm Nederland is blij met deze erkenning van de kwaliteiten van de Real Photo Thechnology, want deze techniek zorgt voor de vermelde kwaliteit. De unieke combinatie van de Super CCD HRV, een speciaal berekent objectief en de Real Photo processor zorgen voor scherpe fotos met een laag ruisniveau bij alle ISO waarden. De RP processor zorgt ook voor een snelle beeldverwerking, scherpstelling en belichting. Met een korte ontspanvertraging van 0.01 sec. hoeft u geen enkel moment meer te missen.

De camera heeft nog twee bijzondere programma standen die het vermelden waard zijn:


* Natural Light
In deze stand verhoogd de camera automatisch de gevoeligheid tot maar liefst 800 ISO om zo sfeervolle ongedwongen opnamen te kunnen maken zonder flits. Wat dacht u van schitterende fotos van u eigen baby, kinderen, bruiloft, concertbezoek, dancing of nadere plaatsen waar flitsen niet mag of geen fraaie foto oplevert. Ook tijdens voetbalwedstrijden is het gebruik van flits uitgesloten vanwege de grote afstand tussen camera en het veld. De Natural Light mode neemt al uw instelzorgen uit de hand en zorgt automatisch voor het beste eindresultaat.

* Anti-Blurr
Veel cameras zijn tegenwoordig uitgerust met een zogenaamde Steady Shot stand. Dit stabiliserende systeem minimaliseert trillingen van de camera zodat het fotograferen met langere belichtingstijden beter wordt. Het grote nadeel van dit systeem komt echter al snel naar voren op het moment dat u een bewegend onderwerp wilt vastleggen bij weinig licht. De achtergrond wordt door het Steady Shot systeem inderdaad scherper dan zonder dit systeem ,maar het bewegende onderwerp waar het om gaat blijft net zo wazig! Om dit probleem op te lossen heeft Fujifilm de Anti Blurr stand uitgevonden. In deze stand zal niet alleen de achtergrond, maar ook het bewegende onderwerp scherp worden afgebeeld!