Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van dinsdag 14 maart 2006

Op dinsdag 14 maart 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Eigendom en beheer jongerencentrum

Het college besloot het jongerencentrum aan de Pelikaanweg in eigendom van de gemeente te houden en het beheer en de exploitatie onder te brengen bij een beheersstichting.

Fotos van wijken over de sociale infrastructuur

Om de sociale infrastructuur in kaart te brengen, is per wijk een foto ontwikkeld. Op deze foto is aangegeven over welke stedelijke en wijkgerichte voorzieningen de wijk beschikt. Ook worden op de foto de waardeoordelen van bewoners over de wijk en de demografische situatie gepresenteerd. Het college heeft kennisgenomen van deze fotos. [Procedurevoorstel: vrijgeven van de fotos voor bespreking met de leden van de commissie Dienstverlening in een afzonderlijke bijeenkomst.]

Parkeernormen, inclusief normen bij herinrichting bestaande woongebieden

Het college heeft besloten de Nota Parkeernomen, die op 20 september 2005 werd vastgesteld, in te trekken. Hiervoor in de plaats heeft het college de aangepaste Nota Parkeernormen van februari 2006 vastgesteld. In de aangepaste nota is ook beleid opgenomen over de parkeernormen bij de herinrichting van bestaande (woon)gebieden.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Verbod om stil te staan Jan de Geusrede

In augustus 2005 besloot het college in principe het stilstaan aan de zuidzijde/oostzijde van het in oost westelijke richting lopende deel van de Jan de Geusrede ter hoogte van de huisnummers 48 tot en met 74 te verbieden van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. Het college besloot dit naar aanleiding van het advies van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer, in de hoop dat de verkeerssituatie veiliger wordt. Om dit besluit te effectueren, besloot het college dit besluit bekend te maken en een bord te laten plaatsen.

Goedkeuring bestemmingsplan Schenkel-Zuid

Het college heeft kennisgenomen van het besluit van Gedeputeerde Staten tot goedkeuring van het door de raad op 8 november 2005 vastgestelde bestemmingsplan Schenkel-Zuid.

[Procedurevoorstel: mededelingenlijst commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Intrekken bezwaarschrift tegen afwijzing subsidie voor Time Out voorziening

Het college heeft besloten het bezwaarschrift tegen de afwijzing van de subsidie voor een onderwijsopvangvoorziening (Time Out voorziening) door de Stadsregio in te trekken. De Stadsregio heeft laten weten dat Capelse leerlingen toegang hebben tot de Rotterdamse voorzieningen.

Definitieve vaststelling Regeling Studiefaciliteiten gemeente Capelle aan den IJssel 2006

Het college heeft de regeling Studiefaciliteiten gemeente Capelle aan den IJssel 2006 definitief vastgesteld. De Ondernemingsraad stelde voor enkele wijzigingen aan te brengen. Deze voorstellen zijn overgenomen.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.