Time : 16:00:51
Date : 14 March 2006
Sender Name: Prins & Dingemanse b.v.

Koninklijke mosselen

Prins Groep ontvangt koninklijk predikaat

Yerseke, 14 maart 2006

Op 14 maart heeft schaal- en schelpdierenproducent Prins Groep B.V. uit Yerseke uit handen van de burgemeester van Reimerswaal, de heer Huisman, het predikaat "koninklijk" ontvangen. Vanaf nu zal de Prins Groep "Koninklijk schaal- en schelpdierenbedrijf Prins & Dingemanse B.V. heten".

In 1880, stapte Jacobus Prins naar de toenmalige kamer van Koophandel om zijn bedrijfje in te schrijven als oester- en mosselhandel. In die tijd werd besloten om over te gaan van uitgifte van oester- en mosselpercelen, om zo de vrije visserij die aldoor tot mosseloorlogen aanleiding gaf, te reguleren. Iedere oester- of mosselkweker kon inschrijven om aan eigen kweekpercelen te komen. Nu, 125 jaar en drie generaties verder is het bedrijf, bekend van het merk Prins &
Dingemanse, uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van schaal- en schelpdieren in Europa. Het 125 jarige
bestaan van de firma was aanleiding voor de uitreiking van het predikaat.

Het predikaat "koninklijk" wordt uitgereikt op voorspraak van de Commissaris van de Koningin en de burgemeester. Om in aanmerking te komen voor het predikaat moet een bedrijf een belangrijke plaats innemen in haar vakgebied, van landelijke betekenis zijn en ten minste 100 jaar bestaan. Ook moet worden aangetoond dat de kandidaat een actieve rol speelt in de maatschappij, denk hierbij aan de werkgelegenheid en de mate van innovaties en productontwikkelingen welke worden voortgebracht.

Het predikaat koninklijk is dan ook met recht een onderscheiding waar het bedrijf trots op is. In Nederland zijn momenteel ongeveer 500 koninklijke predikaten uitgereikt waarvan 150 aan bedrijven. De Prins Groep is het 5de Zeeuwse koninklijke bedrijf.

Voor de redactie - voor meer informatie over dit bericht: Prins & Dingemanse B.V.
Edwin Foudraine of Arno Dirkzwager
Postbus 63, 4400 AB Yerseke
T: 00 31 (0) 113 - 57 29 10
F: 00 31 (0) 113 - 57 17 17
E-mail: info@prinsendingemanse.com
www.prinsendingemanse.com

URL: http://www.prinsendingemanse.com