Provincie Utrecht

Veilige oversteek Let de Stigterpad in Leersum

14-3-2006 -

Het nieuwe fietspad Let de Stigter, dat dwars over de Utrechtse Heuvelrug gaat lopen, vraagt om een veilige oversteek van de provinciale weg N226 bij Leersum. Het dagelijkse bestuur van de provincie Utrecht stelt daarom 800.000 euro beschikbaar voor een fietstunnel ter hoogte van deze provinciale weg bij het Leersumse Veld.

Vlot en veilig deze provinciale weg oversteken via een tunnel zal een belangrijke stimulans zijn voor fietsers om gebruik te maken van het Let de Stigterpad, aldus GS. De aanleg van een tunnel onder wegen als de N226 sluit bovendien aan bij het provinciale beleid, vanwege het feit dat de N226 een weg is met veel doorgaand verkeer. Omdat het gaat bovendien gaat om een nieuwe oversteek waar naar verwachting veel fietsers gebruik van zullen maken, is dit een extra reden om aandacht te besteden aan de verkeersveiligheid. De provincie Utrecht werkt voor deze veilige oversteek een ontwerp uit, waarin fietsers via een hellingbaan onder de weg worden doorgeleid. De nieuwe tunnel kan ook gebruikt worden door ruiters.

Tijdelijke oversteek N226
In de loop van dit jaar voert de provincie Utrecht werk uit langs de N226. Het fietspad langs deze weg wordt verbreed, er wordt nieuw, stil asfalt aangelegd en er komen linksafstroken bij het Leersumse Veld en Valkenheide. Vooruitlopend op de aanleg van de fietstunnel zal de provincie een tijdelijke, gelijkvloerse oversteekvoorziening aanbrengen.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196

Laatst gewijzigd op 14-03-2006. Paginabeheer: Ron van Dopperen