Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

14 maart 2006

Epe - 25 overtredingen bij controles

Het politieteam van Epe heeft maandagmiddag en -avond (13-03) op meerdere plaatsen in de gemeente Epe verkeerscontroles gehouden.

Van 120 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Niemand bleek te veel alcohol te hebben gebruikt. Wel bleken er 25 bestuurders in overtreding. Zij werden o.a. bekeurd voor: 5 x overschrijden maximum snelheid 6 x geen gordel dragen 3 x niet bij zich hebben van rijbewijs 9 x geen fietsverlichting voeren 1 x vervallen APK 1 x rijden in een voetgangerszone De controles werden gehouden op de Hoofdstraat en Heerderweg, de Apeldoornseweg in Vaassen en de Kanaalweg en Oranjeweg in Emst.

Ermelo - Auto's in de sloot

Een 21-jarige automobilist uit Nijkerk reed vanaf de A28 de uitvoegstrook op. Door de geringe snelheid van de auto voor hem, week hij naar links uit en botste op de naast hem rijdende auto op de rijbaan van de snelweg, bestuurd door een 23-jarige automobilist uit Biddinghuizen. Het ongeval gebeurde op maandag (13-03) rond 22.40 uur. De auto van de Nijkerker begon te tollen en belandde in de sloot. De auto van de Biddinghuizer sloeg vervolgens over de koop om daarna eveneens in de sloot tot stilstand te komen. Beide bestuurders en een inzittende waren in staat zelf uit de auto te stappen. Ze werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis waarna een ieder weer naar huis mocht. Om bij de bestuurders te kunnen komen moest de brandweer eerst een geïmproviseerde brug over de sloot maken. Beide auto's waren total loss.

Harderwijk - Vrouw breekt heup

Een 61-jarige inwoonster van Harderwijk kwam op maandag (13-03) rond 15.10 uur ten val op de Waltorenstraat. De vrouw had licht hoofdletsel en klaagde over een pijnlijke heup.

Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek haar heup gebroken en een operatie noodzakelijk.

Hattem - Diefstal trilplaten en sleuvendichter

Bij een bedrijf aan De Netelhorst ontdekte men op maandag (13-03) de diefstal van

zes trilplaten en een sleuvendichter vanaf het bedrijfsterrein. De daders hebben een gat in de omheining geknipt. De trilplaten, kleur groen/geel, merk Wacker, zijn voorzien van een dieselmotor, wegen ieder 150 kg en de nieuwwaarde is E 8000,- per stuk. De sleuvendichter heeft een benzinemotor en de waarde is plm. E 1300,-. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen of anderen die iets van de diefstal weten te bellen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000

Wapenveld - Kop-staartbotsing

Een 25-jarige automobilist uit Wapenveld kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op 59-jarige automobilist uit Zwolle. Het ongeval gebeurde op maandag (13-03) rond 19.30 uur op de Groteweg. De Wapenvelder werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en zijn auto raakte zwaar beschadigd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --