Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

14 maart 2006

Apeldoorn - Aanrijdingen door laagstaande zon

Omdat een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn werd verblind door de laagstaande zon, zag hij bij het afslaan een 38-jarige plaatsgenote op de fiets over het hoofd. Het ongeval gebeurde op maandag (13-03) rond 07.35 uur op de Parelvissersstraat. De fietsster werd door het ambulancepersoneel onderzocht en het letsel bleek mee te vallen. Om 08.25 uur overkwam een 56-jarige automobiliste uit Apeldoorn hetzelfde op de kruising van de Asselsestraat en de Jachtlaan waarbij een 66-jarige fietsster uit Apeldoorn gewond raakte. De fietsster werd naar het ziekenhuis overgebracht alwaar een gebroken pols werd geconstateerd.

Apeldoorn - Jongelui betrapt bij poging fietsdiefstal

De politie heeft op dinsdag (14-03) rond 1.50 uur na een korte achtervolging twee 19-jarige Apeldoorners aangehouden voor poging tot fietsdiefstal. Het duo werd op het Stationsplein door de politie overlopen terwijl ze aan het rommelen waren bij de aldaar gestalde fietsen. Bij het zien van de politie gingen ze er te voet vandoor. Een politieman zette te voet de achtervolging in en kon één van de jongeren aanhouden. De andere verdachte werd met de politieauto achtervolgd en werd op de Laan van Mensenrechten aangehouden. Beiden werden voor nader onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - Eigenaar overloopt autokraker

Een 29-jarige Apeldoorner heeft dinsdagnacht (14-03) een autokraker overlopen aan de Albardastraat. De man werd rond 03.20 uur wakker van een geluid en ontdekte dat een onbekend persoon aan het rommelen was bij de auto van zijn echtgenote. Hij ging naar buiten waarna de verdachte er te voet vandoor ging. De verdachte liet een fiets en een rugtas achter. De politie is op zoek naar de identiteit van de man. In de tas werden goederen van een andere auto-inbraak aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Apeldoorn - Winkeldieven betrapt

De politie heeft twee 15-jarige meisjes uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal van lingerie uit een winkel aan de Hoofdstraat. Het feit werd gepleegd op maandag (13-03) rond 13.50 uur. Het tweetal wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Apeldoorn - Politie ontdekt brand

De politie ontdekte op maandag (13-03) rond 20.45 uur tijdens surveillance een brandende grijze vuilcontainer bij een woning aan Kennemerland. Door snel ingrijpen werd erger voorkomen. Een nabij gelegen schutting liep lichte schade op. EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --