29
30
31
/> Maart 2006

SkyEurope: voortaan alle toeslagen in ticketprijs Als eerste luchtvaartmaatschappij in Centraal Europa SkyEurope Airlines, Centraal Europa's grootste low cost low fare luchtvaartmaatschappij, heeft besloten de brandstoftoeslag en alle overige boekingstoeslagen af te schaffen. Voortaan zullen deze toeslagen in het vermelde tarief zijn verwerkt. Slechts de luchthavenbelastingen en locale belastingen (indien van toepassing) zullen als extra kosten bij het vliegtarief worden doorberekend. Afbeelding De door SkyEurope te belasten luchthaven belastingen zijn slechts een fractie van wat overige maatschappijen hun passagiers berekenen door middel van toeslagen en verborgen kosten.

Advies
SkyEurope raadt daarom passagiers aan niet het gepubliceerde tarief , maar de totale kosten per ticket te vergelijken. SkyEurope's nieuwe tarievenstructuur zal lagere tarieven in de markt mogelijk maken en daarom meer passagiers de gelegenheid geven om goedkoop te vliegen.

Democratisering
"Door SkyEurope's laatste initiatief is vliegen weer voor meer consumenten bereikbaar geworden. Tevens is het een start naar een volledige democratisering van vliegen van en naar Centraal Europa ", aldus Christian Mandl, CEO van SkyEurope Airlines. " Met de huidige onvergelijkbare luchtvaarttarieven en toeslagen op de markt, heeft SkyEurope wederom een voorsprong genomen op de weg naar transparantie en laagste tarieven."

Centraal gelegen luchthavens
In tegenstelling tot andere low fare maatschappijen vliegt SkyEurope naar de meest centraal gelegen luchthavens, zodat passagiers geen hoge tarieven voor trein, bus of taxi vervoer behoeven te betalen om in het centrum van hun bestemming te komen, zoals vaak vanaf regionale luchthavens het geval is.

Tarieven
Alle tarieven voor SkyEurope vluchten beginnen bij 14 Euro, enkele reis, exclusief luchthavenbelasting, en kunnen on-line geboekt worden op http://www.skyeurope.com/, of via de reserveringsafdeling op 0900 040 0031, of via het reisbureau.

Over SkyEurope Airlines
SkyEurope Airlines is opgericht op 6 September 2001 door Christian Mandl en Alain Skowronek. Met bases in Bratislava, Boedapest, Krakau, Warschau en Praag, is SkyEurope de grootste low cost/low fare luchtvaartmaatschappij in Centraal & Oost Europa. SkyEurope voert met een vloot van 12 Boeing 737 vliegtuigen momenteel 65 routes uit naar 37 bestemmingen in 20 europese landen.

Nieuwe vliegtuigen
SkyEurope Airlines heeft een order voor 32 Boeing Next-Generation 737-700 vliegtuigen geplaatst (waarvan 16 in optie). De eerste 16 bestelde Boeings NG 737-700 zullen in 2006 en 2007 aan de vloot worden toegevoegd ; de overige 16 zullen in de periode 2008-2010 volgen.

SkyEurope is beursgenoteerd in Wenen en Warschau sinds 27 september 2005.
2006-03-14