Datum: 14 maart 2006

Leiden Fietser rijdt door na fietster te hebben aangereden De politie is op zoek naar een nog onbekende fietser die op dinsdag 14 maart rond 08.55 uur op het fietspad van de rotonde een 39-jarige vrouw op een fiets aanreed en zonder zich over de vrouw te bekommeren doorfietste. De jongeman verleende bij het oprijden van de rotonde geen voorrang aan de vrouw die doordat de man tegen haar aanreed ten val kwam en haar knie daarbij verwondde. De jongeman fietste door. Twee getuigen reden op hun snor- en bromfiets achter de man aan om hem op andere gedachten te brengen. Op de Haagweg was de fietser gestopt en reageerde agressief naar zijn achtervolgers. Hij vertelde daarbij dat hij zijn werk belangrijker vond dan een gewonde vrouw. Vervolgens fietste hij weer door.

Bodegraven Auto's gestolen na inbraak in woning Bij een inbraak in een woning aan de Koolmees werden twee auto's gestolen. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 maart. Een keukenraam aan de straatkant van de woning werd opengebroken waarna beneden werd gezocht terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Uit de woning werden een laptop, een jas met rijbewijs en paspoort, een handtas, geld en bankpasjes gestolen. Ook werden autosleutels gestolen waarmee twee buiten geparkeerde auto's, een Skoda Octavia en een Ford Ka, werden meegenomen. De politie heeft de auto's in de opsporingsregisters gezet en doet nader onderzoek in deze zaak. Daarbij wordt ook een poging tot inbraak meegenomen die dezelfde nacht plaatsvond bij een woning aan de Merel. Het bleef bij ingeslagen glas en omhooggezette sluitboompjes van een raam.

Bergambacht Winkeldief betrapt en aangehouden Een 34-jarige man uit Krimpen aan den IJssel pleegde op dinsdag 14 maart rond 12.00 uur een winkeldiefstal bij een drogisterij aan de Schoolstraat. Medewerkers betrapten de man en gingen hem achterna. Buiten werd hij vastgehouden tot de politie gearriveerd was. Deze hield hem aan en stelde vast dat de man vier Eau de Toiletes van het merk 'Hugo Boss' had gestolen ter waarde van 232 euro. De verdachte kreeg direct een dagvaarding om zich op 15 mei voor de Politierechter in Gouda te verantwoorden voor zijn daad.

------------------------------------------------ einde middagberichten ---------------------------------------


---

---- --