Gemeente Moerdijk


STEVIG OUDERSCHAP

De gemeente Moerdijk vraagt een subsidie aan bij de provincie voor het project Stevig Ouderschap. Het project richt zich op het voorkomen van ernstige opvoedproblemen.

Het project kost 39.000. De gemeente trekt zelf 19.000 uit en vraagt de rest als subsidie aan bij de provincie. De gezinnen die in aanmerking komen, zijn gekozen op grond van ervaringscijfers van het kruiswerk. De ouders krijgen door middel van zes huisbezoeken, vanaf zes weken tot 18 maanden na de geboorte van een kind, een steuntje in de rug bij de opvoeding. Er is aandacht voor de rol van de ouders in de opvoeding van hun kind, voor de pedagogische vaardigheden, voor het sociale netwerk van het gezin, voor de individuele problemen die de ouders ervaren en voor de noodzakelijke hulp om ouders beter toe te rusten en zo te voorkomen dat er grote opvoedproblemen ontstaan.

De gemeente verwacht 26 kinderen met een verhoogd risico te kunnen bereiken. Het project Stevig Ouderschap stelt de gemeente in staat om kinderen en ouders veel en langdurig leed te besparen. Wijkverpleegkundigen van Kruiswerk Mark en Maas voeren het project uit voor de gemeente. In 2007 wordt het project geëvalueerd.