Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE VOOR WILLEMSTADS LEGER

Het Willemstads leger krijgt een incidentele subsidie voor de aanschaf van uniformen en een bivak en een jaarlijkse waarderingsubsidie. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vanmorgen besloten.

Het Willemstads leger geeft acte de presence bij historische evenementen zoals de vestingstedendagen. Het leger is enthousiast en ambitieus. Zo hebben zij deelgenomen aan de vestingstedendag 2004 in Willemstad., in 2005 in Zaltbommel en leveren zij dit jaar een bijdrage in Hellevoetsluis. Daarnaast willen zij graag een rol vervullen bij de nieuwe plannen om weer een historisch weekend te organiseren in Willemstad en wellicht bij het 650- jarige bestaan van Klundert. Het leger opereert onder de vlag van het Toeristisch Arrangementen Bureau (TAB).

Bij een ambitieus leger horen kwalitatief goede spullen zoals uniformen, tenten en geweren. Voor een deel zorgen ze daar zelf voor. Ze betaalt iedere nieuwe rekruut een bijdrage in de materiaalkosten. Verder betalen alle leden een jaarlijkse contributie. Deze bedragen dekken echter niet alle kosten zodat het leger bij de gemeente heeft aangeklopt voor een subsidie.

Wat het college betreft, passen de activiteiten van het Willemstads leger goed in het beleid om de gemeente te promoten. Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten om voor de eenmalige aanschaf van uniformen en een eigen bivak 6.250,-- uit te trekken en een jaarlijkse waarderingsubsidie van 1.700,-- ter beschikking te stellen. De structurele subsidie wordt een onderdeel van het subsidiecontract met het TAB.