Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 14 maart

BREDA, 14 maart 2006

Politie bekeurt voor snelheidsovertredingen

ZUNDERT: De politie hield op maandag 13 maart een snelheidscontrole aan de Ettensebaan. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur zijn 133 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 8 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 80 km/u geldt.
Ook is er een snelheidscontrole gehouden aan de Rucphenseweg. Hier zijn tussen 08.30 uur en 12.45 uur 110 passanten gecontroleerd. Er zijn 10 bekeuringen uitgeschreven.

BREDA: Tussen 12.30 uur en 15.00 uur controleerde de politie aan de Galderseweg op snelheid. 636 bestuurders zijn gecontroleerd. Er zijn 87 bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u. Op deze weg geldt een maximum van 60 km/u.

Taxi rijdt tegen boom

BREDA: Een 73-jarige Bredase bestuurder van een taxibusje reed op maandagmiddag 13 maart over de Westerhagelaan, toen hij, naar eigen verklaring, een hoestaanval kreeg. Hierdoor miste hij de bocht en raakte een boom. De chauffeur en de inzittenden, twee meisjes van 5 jaar en een jongetje, leeftijd onbekend, waren licht gewond en erg geschrokken. Ze zijn thuis gebracht. De auto is weg getakeld.

Vrouw gewond bij aanrijding

STANDDAARBUITEN: Op maandagavond 13 maart gebeurde er een ongeval op de rotonde aan de Molendijk. Een 18-jarige vrouw op een bromfiets reed over de Oudedijk en verleende een 31-jarige bestuurster van een personenauto uit Hoeven vermoedelijk geen voorrang. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser kwam ten val en liep knieletsel en een hersenschudding op. Ze is per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis.

Vrouw beroofd van tas

BREDA: Een 25-jarige vrouw uit Breda liep op maandag 13 maart omstreeks 21.20 uur over de Molenslag toen een man op een fiets haar de pas afsneed. De man dreigde haar met een mes haar tas af. Hierna fietste hij weg in de richting van de Lage Kant. De politie heeft aangifte opgenomen van beroving.

Drie mannen aangehouden voor bedreiging en vernieling

BREDA: De politie kreeg op dinsdag 14 maart melding van een vechtpartij aan de Vismarktstraat. Hier zouden een aantal mannen met elkaar op de vuist gaan, vernielingen plegen en bedreigingen uiten. De politie kwam ter plaatse en hield een 42-jarige man (woonplaats onbekend), een 28-jarige man en een 18-jarige man aan voor openlijke geweldpleging, vernieling en bedreiging. Ze zouden ruiten bij diverse horecagelegenheden hebben vernield en bedreigingen hebben geuit tegenover personeelsleden. Dit n.a.v. een vechtpartij die was ontstaan na een ruzie in één van de horecagelegenheden. Met name de 42-jarige man verzette zich tegen zijn aanhouding en uitte bedreigingen tegen de politiemensen. De verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld. De politie heeft meerdere aangiften opgenomen en onderzoekt de zaak verder.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: De politie hield op dinsdagochtend 14 maart een 34-jarige man uit Breda aan voor rijden onder invloed. De man reed bij het zien van de politie hard weg en moest zijn best doen het voertuig onder controle te houden. De politie hield hem staande en nam de man mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 710 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan voor vernieling

BREDA: De politie hield op dinsdagmorgen 14 maart een 46-jarige man uit Breda aan. De man wordt ervan verdacht ruiten te hebben vernield aan de Texelstraat. Hier is de man ook aangehouden. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen van vernieling. De verdachte is ingesloten.

Autodiefstal

PRINSENBEEK: In de nacht van maandag 13 maart op dinsdag 14 maart is er vanaf een parkeerplaats aan de Nijvelstraat een auto weggenomen. Het gaat om een paarse Ford Escort met kenteken PV-PZ-94. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Auteur: Inge Rijgersberg