Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout (14-03-06)

OOSTERHOUT NB, 14 maart 2006

Anonieme tip leidt tot terugvinden antieke bakbarometer

KAATSHEUVEL / HILVERSUM: Een anonieme tip heeft geleid tot het terugvinden van een antieke bakbarometer. De barometer, destijds 25.000 gulden waard, was op 10 mei 1998 weggenomen bij een woninginbraak in Kaatsheuvel. De politie stelde een onderzoek in, waarbij door de eigenaar zelfs een beloning van 2.000 gulden werd uitgeloofd. Dit leidde destijds echter niet tot een oplossing.

In het najaar van 2005 kreeg de politie van het team Loon op Zand een anoniem telefoontje over de bakbarometer. De politie stelde een onderzoek in en wist uiteindelijk via een (ver)koopsite op internet achter de huidige eigenaar van het apparaat te komen. De barometer bleek in het bezit te zijn van een 59-jarige man uit Hilversum. Hij verklaarde het antieke apparaat een aantal jaar geleden te hebben gekocht op een beurs. De man geldt niet als verdachte van de diefstal. De barometer werd vervolgens in beslag genomen en onderzocht door een beëdigde antiquair, die met zekerheid vaststelde dat het om hetzelfde unieke exemplaar ging.

Het Openbaar Ministerie boog zich vervolgens over de zaak en heeft onlangs besloten dat de bakbarometer teruggegeven moest worden aan de rechtmatige eigenaar. Inmiddels heeft de blije eigenaar zijn bezit weer in ontvangst genomen.

Man, ondanks invordering rijbewijs, toch achter het stuur

WAALWIJK: De Waalwijkse politie betrapte een 20-jarige inwoner van s-Hertogenbosch op het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man raakte afgelopen zaterdag 11 maart zijn rijbewijs kwijt. Hij was toen betrokken bij een verkeersongeval op de A-59 onder Waalwijk.

Bij de botsing was alleen sprake van materiële schade. Omdat er alcohol in het spel bleek te zijn moest de Boschenaar mee naar het politiebureau. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l.

Op maandag 13 februari zag de wijkagent rond 17.40 uur de bewuste man weer achter het stuur van een auto zitten. Dat was op de Heulstraat. De man werd ingerekend en kreeg in het politiebureau opnieuw proces-verbaal voor een verkeersmisdrijf.

Politie betrapt dronken automobilist

RIJEN: Dinsdag 14 maart rond 02.40 uur is in de Vreedestraat een 42-jarige man uit Rijen aangehouden. De bestuurder had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 320 ug/l, zijnde 0,90 promille alcohol in zijn bloed. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Voorzien van een rijverbod van 4 uur mocht hij vertrekken.

Gewond bij verkeersongeval

RAAMSDONKSVEER: Op maandagavond 13 maart vond er een verkeersongeval plaats op knooppunt Hooipolder (ongelijkvloerse kruising A-59 / A-27).

Vermoedelijk reed een 28-jarige man uit Huijbergen door rood licht en kwam daarbij in aanrijding met een 41-jarige Bredanaar. De veroorzaker reed over de A-59 in de richting

van Waalwijk. Het slachtoffer kwam vanaf de A-27 naar de kruising gereden. Er ontstond een ongeval, waarbij het slachtoffer zijn borstbeen brak. De man is in een ziekenhuis opgenomen.

De politie trad verkeersregelend op en maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van het ongeval.

Agenten nemen verboden mes in beslag

WIJK EN AALBURG: Dinsdag 14 maart controleerden agenten rond 01.30 uur een auto op de Provincialeweg-Oost. Ze troffen bij de 22-jarige bestuurder uit Ammerzoden een vlindermes in het portiervak aan. Dit wapen valt onder de wet Wapens en Munitie. Het mes is in beslag genomen en de verdachte kreeg proces-verbaal.

Arrestatie vanwege openbare dronkenschap

MADE: Een 27-jarige vrouw uit Made is op maandag 13 maart om 18.30 uur door de politie opgepakt vanwege openbare dronkenschap. Ze werd aangetroffen in de Asterstraat en kon niet meer op haar benen staan. Ze was al een paar keren gevallen, waardoor ze licht gewond was geraakt. Politieagenten sloten de vrouw ter ontnuchtering in. Bij haar in vrijheid stelling kreeg ze een bekeuring

Arrestaties na carnavalsgeweld

DONGEN: Tijdens de zondag van carnaval (19 februari) werd een 15-jarige jongen uit Dongen mishandeld. Dat gebeurde rond 01.00 uur op de Deken Batenburgstraat. Het slachtoffer liep bij het geweld een gebroken kaak op, waarvoor hij zich onder medische behandeling van een kaakchirurg moest stellen. Er volgde een aangifte waarna de politie een onderzoek startte. Dit leidde op maandag 14 maart tot de arrestatie van twee inwoners van Dongen. De verdachten zijn een 18-jarige en een 15-jarige jongen. Zij werden aangehouden in opdracht van de Officier van Justitie. Tijdens het verhoor hebben zij het geweld bekend, waarna er tegen hen beide proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding na vernieling

WAALWIJK: Maandag 13 maart rond 23.30 uur pakte de politie een 40-jarige man uit Waalwijk op. De man viel zijn 37-jarige ex-vriendin lastig. Daarbij vernielde hij een ruit van een portiek. Hij moest mee naar het politiebureau, waar proces verbaal tegen hem werd opgemaakt. Einde berichtgeving.

Auteur: Jeroen Steenmeijer en Ilse Matthijsen