Gemeente Dordrecht


Persbericht

College wil openbare wc's in de binnenstad

Het college van Burgemeester en Wethouders stelt de gemeenteraad voor om openbare toiletten te realiseren in de binnenstad. De toiletten dragen bij aan een gastvrije ontvangst en de hoop is dat ze het "wildplassen" tegengaan.

Het besluit van het college kwam tot stand na een verzoek van een groep bewoners en een aantal organisaties in de binnenstad. Zo pleit de Dordtse Adviesraad voor gehandicaptenbeleid voor meer openbare wc's die toegankelijk zijn voor minder validen. De gemeente heeft dit ter harte genomen en heeft onderzocht wat de beste oplossing is.

Drie locaties
Na een onderzoek is de gemeente tot de conclusie gekomen dat speciaal gebouwde wc's het meest wenselijk is. Hiervoor zijn drie locaties aangewezen. Bij voetgangers in- en uitgang van parkeergarage Spuihaven, op de Grote Markt en bij de Fastferry halte aan de Merwede . De gemeente kiest voor deze plekken omdat hier de meeste binnenstadbezoekers per auto, waterbus en openbaar vervoer aankomen. En hier is ook het minst overlast te verwachten voor omwonenden. Belanghebbenden zullen nog nader worden geïnformeerd over de plannen voor de bouw van de openbare wc's. &nbs! p;

K adernota
De kosten voor het bouwen van de drie openbare toiletten zijn geraamd op 225 duizend euro. Dit geld moet nog worden gereserveerd. Het college zal hiertoe een voorstel doen in de kadernota 2007 die in mei verschijnt. De kosten voor onderhouden en beheer zullen voor een deel vergoed worden uit de opbrengsten. Van de gebruiker zal een kleine bijdrage worden gevraagd voor het gebruik van het toilet.

Andere maatregelen
De gemeente is van mening dat het plaatsen van openbare wc's alleen niet voldoende is. Andere maatregelen zijn nodig. Te denken valt bijvoorbeeld aan bewegwijzering en toegankelijker maken van de openbare wc's die er zijn.

Dordrecht, 14 maart 2006
Redactie
Hamid Amaziane
Communicatie

telefoon 078- 639 65 76
email A.Amaziane@dordrecht.nl
Informatie
Eva Roggeveen
Stadsontwikkeling (Bureau Inrichting Stadsdelen)
telefoon (078) 639 67 67