covide-crm 6 op cEbit gereleased

Altijd en overal email, agenda, CRM en zelfs de telefooncentrale beschikbaar

Hannover/Barneveld, 14 maart 2006 ­ Vlak voordat op het Holland Paviljoen de Nederlandse consul de HollandParty opende werd gisteren om 17.45 uur op CeBIT Covide CRM-Groupware versie 6 gereleased. Aan de nieuwe versie van het opensource webbased pakket is door mensen in verschillende landen gewerkt onder leiding van Michiel van Baak, ontwikkelaar van Covide.

Met de visie dat het er bij CRM (relatiebeheer) om gaat bedrijfsbreed de klant centraal te stellen, heeft Covide tijdens CeBIT de nieuwe release gebracht van haar online virtueel kantoor. Daarin zijn naast CRM volledig geïntegreerd en met mobiele apparaten samenwerkend opgenomen een emailsysteem met geautomatiseerde archivering, een agendasysteem, een VoIP-telefooncentrale, een klachten- en supportsysteem en o.a ook een verzuimvolgmodule. Het complete systeem kan net als gewone mailservers bij bedrijven zelf worden geïnstalleerd, maar het kan ook via het internet worden gehuurd. Uitgangspunt daarbij is, dat bedrijven eindelijk weer eens zorgenvrij moeten kunnen werken zonder angst voor virussen, andere internetbedreigingen of backup-perikelen. Met het Italiaanse Prontoffice zijn contacten gelegd om ook de daar ontwikkelde
callcenterfunctionaliteit te integreren.

In de markt van online CRM is Covide geen nieuwkomer. Al in sinds 2002 biedt Covide CRM-Groupware als ASP dienstverlening. Grote softwareleveranciers komen nu ook met dit soort services. Zij noemen het zelfs een gat in de markt. Anders dan deze specifieke CRM-programma's heeft de Barneveldse softwareontwikkelaar gekozen voor een bedrijfsbrede visie om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Naast klantinformatie is er daarom aandacht voor andere generieke bedrijfsprocessen. Daarbij werd steeds het samenwerken ook vanaf verschillende locaties als uitgangspunt gekozen. Dat gebeurt zelfs wereldwijd, omdat tegelijkertijd de Nederlandse, de Engelse, de Duitse en de Spaanse versie binnen een organisatie gebruikt kunnen worden.
Om haar open karakter te benadrukken is de nieuwste versie helemaal gerealiseerd op basis van OOP (Object-Oriented Programming) en voorzien van Ajax-techniek. De keuze voor OOP zal het voor ontwikkelaars wereldwijd nog eenvoudiger maken om aan de ontwikkeling van het project deel te nemen.




Covide