Gemeente Rotterdam

Burgemeester Opstelten heeft vanmiddag het eerste publieksverslag over vier jaar gemeenteraad in ontvangst genomen. Mevrouw Kuijper reikte als nestor van de raad het eerste exemplaar uit. Het raadsverslag 2002-2006 beschrijft het werk van de gemeenteraad en diverse dossiers die de revue passeerden. Het is vooral geschreven voor Rotterdamse burgers.

Dit is de eerste keer dat de Rotterdamse gemeenteraad een publieksverslag uitbrengt over zijn werkzaamheden. De raad wil burgers actief informeren over en betrekken bij het raadswerk. Het verslag wordt verspreid via bewonersverenigingen, deelgemeenten, maatschappelijke organisaties en bibliotheken.

Inhoud Raadsverslag 2002-2006

Het raadsverslag 2002-2006 bevat een weergave van verschillende dossiers die politiek en bestuurlijk tot discussies hebben geleid. Verder wordt ingegaan op de gevolgen van het dualisme en de werkwijze van de gemeenteraad. In de afgelopen periode is rond een aantal onderwerpen actief gevraagd naar de mening van de burgers. Ook deze publieksactiviteiten, zoals De raad op straat, het vragenhalfuur in Nighttown, gast van de raad en de live uitzendingen via internet passeren de revue. Het verslag sluit af met feiten en cijfers over o.a. moties, schriftelijke vragen en initiatiefvoorstellen.

Download hier voor het Raadsverslag 2002-2006 (1 MB, pdf)

Extra exemplaren zijn verkrijgbaar bij de Griffie van de gemeente Rotterdam, tel. 010-417 34 00.

Bron: Griffie, 14-03-2006