2e persbericht van dinsdag 14 maart 2006

Eindhoven, 14-03-2006

Eindhoven: Politie ontmantelt hennepkwekerij

De politie heeft dinsdagmorgen in een woning aan de Echternachlaan een hennepkwekerij ontmanteld. De 20-jarige bewoner had twee slaapkamers ingericht als hennepkwekerij. Er stonden 266 hennepplanten. De planten zijn inmiddels vernietigd en de benodigde materialen zijn in beslag genomen. Tegen de 20-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Overval op woning

Maandagavond tussen 21.30 en 22.00 uur is een 83-jarige man in zijn woning aan de Berkenlaan overvallen. De man heeft een sauna die hij aan particulieren verhuurt. Voor maandavond 21.00 uur was een afspraak voor saunabezoek gemaakt. Pas tegen 21.30 uur kwamen een man en vrouw aan de deur. Meteen nadat ze binnen waren werd de bewoner tegen de grond gewerkt en vastgebonden. Hij moest geld geven. De man en vrouw verdwenen enige tijd daarna met enkele honderden euros. De bewoner kon na hun vertrek de politie bellen. Het slachtoffer had lichte verwondingen. De politie doet onderzoek.

Geldrop: Inbraak woning

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Rijshout in Geldrop. Vermoedelijk hebben de dieven een sleutel van de woning weten te bemachtigen. Ze hebben een notebook, een videocamera, een fotocamera, een gsm en een portemonnee gestolen.

Hulsel: Kalf en drie koeien gestolen

Tussen maandagavond 18.00 uur en dinsdagmorgen 8.00 uur zijn uit een stal en weiland aan de Kruisdijk in Hulsel drie koeien en een kalf gestolen. De stal werd door de dieven opengebroken. De koeien zijn van het ras Belgisch Blauw en het kalf is een dikbil.

Luyksgestel: Snelheidscontrole

Dinsdagmorgen tussen 7.30 en 10.30 uur heeft de politie met behulp van een lasergun een snelheidscontrole uitgevoerd op de Lommelsedijk. Er zijn elf automobilisten bekeurd. De snelste van hen reed 106 km/u waar maximaal 80 km/u is toegestaan.

Waalre: 295 bekeuringen tijdens snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 9.15 en 11.00 uur op de Eindhovenseweg in Waalre 295 snelheidsovertreders op de bon gezet. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelste van de overtreders reed 82 km/u.

Valkenswaard: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag tussen 7.00 en 14.00 uur verkeerscontroles gehouden op de Europalaan en de Tienendreef in Valkenswaard Er zijn 23 automobilisten bekeurd. Zestien van hen kregen een bon omdat ze te snel reden. De overige bekeuringen waren vanwege het niet dragen van de autogordel, telefoneren in de auto en het rijden door rood.