Savantis


14 maart 2006:
Onderzoek naar de arbeidsmarkt in de sectoren Afbouw en Schilderen en Onderhoud

Onderzoek naar de arbeidsmarkt in de sectoren Afbouw en Schilderen en Onderhoud.
14 maart 2006
In de sector Afbouw zijn zowel bedrijven met personeel als zelfstandigen zoals ZZP-/OZP-ers actief. Goede marktinformatie is voor betrokkenen, werkgevers- en werknemersorganisaties, kenniscentra en onderwijsinstellingen, van groot belang. Daarom voert het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) in opdracht van Savantis een onderzoek uit naar de arbeidsmarkt in de sectoren Afbouw en Schilderen en Onderhoud.

Het onderzoek brengt de arbeidsmarkt binnen de sector in kaart. Zo zal onder meer de (verwachte) productieontwikkeling en de vraag naar en het aanbod van arbeid worden onderzocht. Daarnaast is er ruim aandacht voor de bedrijven en werknemers. Voor dit deel van het onderzoek hebben zowel bedrijven als ZZP-ers/OZP-ers begin maart een vragenlijst toegezonden gekregen. In de vragenlijst is onder meer aandacht voor het bedrijfsprofiel, de personeelsvoorziening (onder andere het inzetten van uitzendkrachten, buitenlandse werknemers etcetera), bijscholing, innovatie en toekomstverwachting.

Jaarlijks verlaat een aanzienlijk deel van de werknemers de afbouwsector en stromen er nieuwe werknemers in. Het onderzoek zal de in- en uitstroom in kaart brengen en een prognose over het aantal benodigde toetreders geven. Ook hebben toe- en uittreders een vragenlijst ontvangen om zo meer inzicht te krijgen in onder andere hun herkomst, motivatie en verwachtingen.

Na juni zal het sectorprofiel worden gepubliceerd.

Voor eventuele vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met Savantis telefoon 0182 64 11 11.

terug