Gemeente Schiedam


Bestemmingsplannen Binnenstad en Groenoord voortaan ook op internet te bekijken

Sinds donderdag 2 maart zijn de eerste Schiedamse bestemmingsplannen via internet te bekijken. De bestemmingsplannen voor de binnenstad en de wijk Groenoord zijn vanaf deze dag te raadplegen via het Digitale Loket op www.schiedam.nl.

In een bestemmingsplan legt de gemeente vast wat de bestemming van de grond is. Denk bijvoorbeeld aan woningbouw, industrie, recreatie, kantoren of horeca. Zon bestemmingsplan kan van invloed zijn op uw directe woon- en leefomgeving, omdat het bepaalt wat er wel en niet mogelijk is met een bepaald stuk grond. Op de kaart die bij een bestemmingsplan hoort staan de verschillende bestemmingen aangegeven. Het plan bevat ook de voorschriften die bij de verschillende bestemmingen horen. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven hoe ver u uw pand mag uitbeiden of wat er verder voor mogelijkheden zijn om met uw onroerend goed te doen.

Met het online toegankelijk maken van de bestemmingsplannen voor de binnenstad en Groenoord wordt het een stuk gemakkelijker om voor deze gebieden te weten te komen wat er wel en niet met de grond en de gebouwen daarop mogelijk is. U hoeft niet meer naar het Stadskantoor te komen, maar kunt gewoon thuis achter de computer de bestemmingsplannen bekijken. De gemeente Schiedam streeft ernaar in de toekomst al haar 16 bestemmingsplannen via internet beschikbaar te stellen.