Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 14 maart 2006, no. 71

UEFA Cup finale 2006

Gemeente schakelt COT in als adviseur voor UEFA Cup

De gemeente is met een aantal partners uit de veiligheidsketen (Justitie, Politie, Brandweer en GHOR), én met PSV, Stichting City Dynamiek Eindhoven (SCDE), de VVV, het Evoluon en Eindhoven Airport, bezig de UEFA Cupfinale in het PSV stadion (10 mei a.s.) te organiseren. Het gezamenlijk organisatiecomité gaat ervan uit dat dit evenement een aantal leerpunten oplevert die meerwaarde hebben voor andere (nieuwe) evenementen. Daarom is het COT gevraagd het comité met raad en daad terzijde te staan, met name op het gebied van veiligheids-management.

Het COT is een onderzoeks- en adviesorganisatie die wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek verricht naar veiligheids- en crisismanagement. Het bureau van Prof. Dr. Uri Rosenthal staat bekend om onderzoeken en evaluaties van crises. Namens COT leidt Dr. E.J. van der Torre het Eindhovense project. Het advies van het COT zal worden gebruikt voor de verbetering en verdere ontwikkeling van de veiligheidsaspecten bij grote evenementen.

Op vrijdag 17 maart a.s. vindt in het Evoluon de loting plaats van de laatste 8 voetbalteams die dan in de race zijn om een finaleplaats op 10 mei a.s. in het PSV-stadion. Een UEFA Cupfinale wordt aangemerkt als risicowedstrijd, met de daarbij passende veiligheidsmaatregelen. Zo zal die dag het gemeentelijk beleidsteam optreden als hoogste gezagsorgaan in crisissituaties (GRIP 3).

Stadspromotioneel
Eindhoven neem de gelegenheid te baat om de stad en regio aan de internationale media en bezoekende supporters te presenteren. Daarmee begon de organisatie al bij de zogenoemde Event-launch op 1 februari jl. in het Stadhuis van Eindhoven. Ook op 17 maart is de loting en Cup Handover - in het Evoluon â is de gemeente nauw betrokken.

Eindhoven besteedt veel zorg aan de aankleding van de stad; speciale banieren en vlaggen op strategische punten in de stad, melden het evenement. Er wordt een UEFA Cup-tour gehouden langs evenementen (o.a. Strp Art & Technology, Robuludens), Heuvel Galerie, sportclubs, etc. ) Aanvullende informatie over de UEFA Cup-tour (21 maart â 7 mei) wordt in separate persberichten en op de website www.uefacupeindhoven.nl bekendgemaakt. Deze website is vanaf 17 maart a.s. on-line. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven