Gemeente Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje heeft dinsdag 14 maart 2006 een werkbezoek gebracht aan de Binckhorst, het World Forum en Scheveningen-Haven. Dit zijn drie gebieden die de komende jaren ruimtelijk ingrijpend gaan veranderen.

De gemeente en het ministerie van VROM organiseerden samen dit werkbezoek - in het kader van het bredere Programma Ruimte - om de Prins te laten kennismaken met de Haagse binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en de internationale ambities die de stad Den Haag daarbij voor ogen heeft. Den Haag wil met deze en andere integrale gebiedsontwikkelingen uitgroeien tot een wereldstad aan zee, de ambitie uit de recente Structuurvisie Den Haag 2020. Aan de Prins is getoond hoe de gemeente daarbij nauw gaat samenwerken met private partijen en andere overheden. De Binckhorst is hiervan een goed voorbeeld. Dit bedrijventerrein middenin de stad wordt de komende twintig jaar herontwikkeld tot een levendig gebied om te wonen, werken en recreëren. Publieke en private partijen gaan fors in dit gebied investeren.

Na een algemene toelichting over de ambities van de gemeente Den Haag op het stadhuis is een rondrit door de stad gemaakt waar de Prins met eigen ogen de belangrijkste ontwikkelingsgebieden heeft kunnen zien. Het bezoek eindigde in Scheveningen-Haven waar hij van gedachten heeft gewisseld met Haagse bestuurders over de toekomst van de stad.