Nighttown Rotterdam
---

DINSDAG 14 MAART
JUNIOR KELLY (JM)

Op 14 maart staat de lange Junior Kelly op het podium van de Grote Zaal in Nighttown. Junior Kelly is een toegewijde rastafari met een serieuze missie. Hij verwoordt zijn missie met doordachte teksten en door een zeer geïnspireerde voordracht. Bekend raakte hij vooral door de hit 'Love So Nice'.

De in Kingston geboren Junior is opgegroeid vlakbij Spanish Town. Tijdens zijn jeugd werd hij omringd door muziek. Zijn vader en grootvader speelden beide de banjo, zijn moeder zong in de kerk en zijn oudste broer Jim was een populaire Deejay (rapper) bij de Kilimanjaro Sound.

In 1999 bracht een toen onbekende deejay het plaatje 'Love So Nice' uit. Deze prachtige klaagzang op het klassieke 'Stir it Up' riddim maakte direct een ster van Junior Kelly. Zijn singjay-achtige stijl deed wel denken aan de Bobo dreads als Sizzla en Jah Mason, maar hij bracht zijn hartverscheurende lovers balads met de zelfde emotie als Gregory en Beres. Tegenover zijn romantische inslag staat de militante kant van zijn persoonlijkheid. Junior Kelly deejayt maar wat graag over typische Rasta onderwerpen als Babylon downpression, consciousness en high grade. Zijn naam is een eerbetoon aan zijn overleden broer, Jim. In december 2001 ontsnapte Junior Kelly ter nauwer nood aan de dood toen hij bij een zwaar auto-ongeluk betrokken was. Gebroken botten en een gepunctueerde long hielden hem een paar maanden uit de running, maar dat was niet genoeg om deze man te stoppen.

Swing Easy Sound zorgt voor de plaatjes voor en na het concert.

DINSDAG 14.03 Junior Kelly (JM) + Swing Easy Sound Zaal open 20.00 uur / Aanvang 21.00 uur
E 20,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service Nederland, Plato, Velvet

www.nighttown.nl


---


Nighttown Rotterdam