Ingezonden persbericht


Persbericht

Filmdebat 'Enron, the smartest guys in the room'

Dinsdag 14 maart, LUX Nijmegen

De documentaire toont het verhaal achter het faillissement van energiebedrijf Enron, eens de zevende grootste onderneming van de VS. Aan de hand van de bevindingen uit de bestseller The Smartest Guys in the Room onderzoeken de makers hoe het mogelijk was dat de top van het bedrijf miljoenen dollars aan bonussen binnenhaalde, terwijl investeerders en personeel hun zuurverdiende spaargeld in rook zagen opgaan. In het aansluitende filmdebat gaan we in op de ethiek van het bedrijfsleven. Hoe heeft dit schandaal eigenlijk plaats kunnen vinden en wat zegt dit over de normen en waarden van het bedrijfsleven en haar (top)bestuurders? Is het mogelijk om dit soort schandalen te voorkomen en zo ja, welke rol kan ethiek hierbij spelen?
Met o.a. prof. dr. Kees Cools, executive advisor bij de Boston Consulting Group, hoogleraar corporate finance in Groningen en lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance (Code Tabaksblat). Gespreksleider is Koen Dortmans, programmamaker in LUX.

Datum: Dinsdag 14 maart
Locatie: LUX, Marienburg 38-39
Aanvang: 19.30uur
Entree: 8 euro (studenten Radboud Universiteit/HAN en medewerkers en alumnipashouders Radboud Universiteit 4 euro) Reserveren: 0900-5894636
Info: www.lux-nijmegen.nl

Een programma van LUX ism het Soeterbeeck Programma.

dhr. Hedzerd de Boer
programmaker debat LUX
024-3818122
024-3556151 (rechtstreeks)
06-42458124
hedzerd@lux-nijmegen.nl
www.lux-nijmegen.nl