Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Genieten van Jazzy klanken op 'het dak' van het Glaspaleis Heerlen

Vanaf 14 maart 2006 organiseert de stichting 'Heerlen Jazz' iedere tweede dinsdag van de maand om 21.00 uur "Jazz on the roof". Dit is een live jazzconcert op het dak van het Glaspaleis. Uitstekende muzikanten en deze unieke locatie staan garant voor een voortreffelijke avond Jazz. Uiteraard zullen de concerten bij goed weer veranderen in een open-air spektakel. Op dinsdag 14 maart om 21.00 uur bijt Deborah J. Carter het spits af. Deze Amerikaanse zangeres die tot de top van de Nederlandse jazzscène behoort, zal zeker zorgen voor een onvergetelijke avond muziek. Kaarten kosten ¤7,50 en zijn te bestellen via de balie van het Glaspaleis (045-5772200). Voor aanvang van het concert kunt u in Restaurant Glaspaleis genieten van een speciaal samengesteld 3-gangen diner.

Deborah J. Carter werd geboren in de V.S. en groeide op in Hawaï en Japan. Zij geeft concerten op jazz-festivals en in jazz-clubs, geeft seminars en verschijnt in radio- en televisieshows in Europa en Azië. Zij toert met haar eigen trio of als gast bij diverse formaties variërend van solopianist tot orkest. Ook geeft zij, gesponsord door Amerikaanse ambassades, masterclasses over de hele wereld. Deborah brengt overduidelijk haar multiculturele ervaringen over in haar muziek. "We zijn tegenwoordig zo bevoorrecht een open deur te hebben naar andere culturen en gezichtspunten die ons verrijken". Door de Music Maker werd zij beschreven als "absolute topklasse", een van de meest dynamische vocalisten in de jazzscène. Deborah's eerste solo cd, getiteld " 'Scuse Me..." , is een subtiele mix van jazz, latin, blues en gospel. Deze cd werd enthousiast ontvangen door de internationale pers en werd gepresenteerd op het North Sea Jazz Festival in 1998. Haar tweede cd, getiteld " 'Round Moonlight", is een hommage aan de maan en de nachtelijke uurtjes. De recentelijk uitgebrachte cd "Girl-Talking!" is een live opname die, in contrast met het meer ingetogen werk op " 'Round Moonlight", Deborah's dynamische live-performance goed weergeeft.

Het menu van de eerste editie van Jazz on the roof heeft als voorgerecht Clam Chowder (mosselsoep met fijne groenten en krokante spek). Het hoofdgerecht is een runderribstuk met BBQ saus, gepofte aardappel en maiskolf onder de noemer Ribeye New Orleans. Als desert staat chocomousse met kruiden en sinaasappelpartjes op de kaart. Uitsluitend op reservering: 045-5772288.

www.deborahjcarter.com
www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.nl

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegenheden.
Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200 www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.Schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271