Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Dinsdag 14 maart 2006, 10:00-13:00 uur, De Zandhorst, Heerhugowaard

PvdA organiseert conferentie over jeugdwerkloosheid

De statenfractie van de PvdA in Noord-Holland organiseert dinsdag 14 maart een conferentie over jeugdwerkloosheid en de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Bij deze conferentie zal onder meer Hans de Boer, voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, te gast zijn. De conferentie duurt van 10:00 tot 13:00 uur en vindt plaats in de Zandhorst, Gildestraat 2 in Heerhugowaard.

De jeugdwerkloosheid is ook in Noord-Holland groot. Het CWI registreert 5202 werkzoekende onder de 23 jaar. Onder werkloze jongeren is een groot aantal voortijdig schoolverlaters. PvdA-statenlid Hil Peperkamp: "Dit is een erg zorgelijke ontwikkeling. Zonder een diploma komen jongeren moeilijk aan het werk. Hierdoor dreigt een verloren generatie te ontstaan. De PvdA wil er alles aan doen om dit te voorkomen".

De conferentie is bedoeld voor wethouders, gemeenteraadsleden, ambtenaren en andere betrokkenen bij de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de provincie. Peperkamp: "Op dit moment wordt in alle gemeenten onderhandeld over het nieuwe collegeprogramma. De PvdA vindt het belangrijk dat daarin aandacht wordt besteed aan de aanpak van de jeugdwerkloosheid. De PvdA wil hierbij behulpzaam zijn door concrete praktische informatie te verstrekken en handreikingen te bieden voor het opstellen en realiseren van plannen. Daarom organiseren we deze conferentie".

Bij de conferentie is een aantal sprekers te gast. Hans de Boer, voorzitter van de landelijke Taskforce Jeugdwerkloosheid, zal spreken over het belang van een structurele aanpak jeugdwerklosheid en voorkoming van drop-outs. Ook Ton van der Bruggen, gepensioneerd manager werkgelegenheid bij Philips, zal spreken. Hij is stimulator en organisator van de Klussenbus en het Jeugdzorgproject Zuid-Oost Brabant. Tenslotte is Hans Brouwer, directeur van ChainWorks en uitvoerder van de Klussenbus en het Jeugdzorgproject, te gast. PvdA-fractievoorzitter Peter Visser zal de conferentie afsluiten door conclusies te trekken.

De themabijeenkomst vindt op dinsdag 14 maart 2006 plaats in de Zandhorst, Gildestraat 2 in Heerhugowaard. Deze bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur, inclusief een lunch. De zaal is open vanaf 9.30 uur.


*** EINDE PERSBERICHT ***



Provincie Noord-Holland