Opsporing Verzocht

Maandag 13 maart 2006 -
http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.

Dinsdag 14 maart 2006, rond 19.00 uur, in de uitzending:

Gewapende overval in Groningen
Moord in Biggekerke (Cold Case)
Zware mishandeling in Amsterdam
Resultaten uitzending 7 maart en eventueel opgeloste zaken

Biggekerke: Moord (Cold Case 1993) Uitzending (algemeen) In 2005 heeft de politie Zeeland het onderzoek naar de moord op de destijds 79-jarige oud-advocaat Marinus Anton Terwoert heropend. Hij werd 13 jaar geleden in zijn huis in Biggekerke vermoord, terwijl hij aan zijn tafel zijn muntenverzameling zat te bekijken. Op basis van nieuwe informatie en met behulp van de huidige onderzoekstechnieken hoopt de politie anno 2006 deze Cold Case alsnog te kunnen oplossen.

In verband met de in de UEFA Champions League te spelen voetbalwedstrijd tussen het Italiaanse Internazionale uit Milaan en Ajax is de uitzending van Opsporing Verzocht morgen rond 19.00 uur op Nederland 2. Amsterdam: Zware mishandeling Groningen: Gewapende overval

Zondagavond 22 januari 2006 is een 31-jarige man uit Eritrea om ongeveer 02.45 uur op de Herengracht door een tot nu toe onbekende man in elkaar geslagen. Om zijn sporen uit te wissen veegt de dader de beide auto's, waartussen de mishandeling plaatsvond, schoon om vervolgens rustig weg te fietsen. De hele mishandeling is door een bewakingscamera vastgelegd.

Zaterdag 12 november 2005 wordt in de Groningense wijk Beijum een Zeeman filiaal overvallen. De twee daders hebben vlak voor de overval op de bedrijfsleidster zitten wachten in een bushokje, vlakbij het winkelcentrum.