Gemeente Delft embargo tot 14 maart om 22.00 uur

Zilveren sportspeld voor zwemleidster Nel de Jong

Dinsdag 14 maart om 22.00 uur ontvangt Nel de Jong - tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering - de zilveren sportspeld van Jan Torenstra (wethouder sport) in het clubhuis 'De Babbelbox' van de Delftse Watervrienden in zwembad Kerkpolder. Zij ontvangt deze zilveren sportspeld, omdat zij als vrijwilliger gedurende een onafgebroken periode van 25 jaar actief is geweest als zwemleidster (A) voor de Delftse Watervrienden.

Nel de Jong werd in 1981 lid van de Delftse Watervrienden (DWV) en is direct kaderlid geworden. Na de cursus 'assistent zwemleidster' is Nel doorgegaan met de cursus 'zwemleidster A' en kan zij zich sinds 1986 zwemleidster A noemen. Inmiddels al weer 25 jaar geeft Nel trouw iedere week op maandagavond les aan de jeugdige elementaire zwemmertjes van DWV.

Nel wordt erg gewaardeerd vanwege haar niet aflatende inzet en betrokkenheid bij de Watervrienden. Altijd bereid een les over te nemen of langer te blijven. Kortom, Nel is een gewaardeerd kaderlid binnen de Delftse Watervrienden.