NRC in de avond én in de ochtend

Ddk

Deze ochtend is voor NRC Handelsblad een historisch moment: zij lanceert haar nieuwe ochtendblad: nrc.next. Deze compacte krant op tabloidformaat verschijnt iedere ochtend van maandag t/m vrijdag.

Na maanden van voorbereiding zijn chefredacteur Hans Nijenhuis en zijn team klaar voor de dagelijkse productie van nrc.next. 'Wij maken een krant die tijd en geld bespaart, maar toch alles biedt wat de kritische krantenlezer nodig heeft', zegt Nijenhuis.

De nrc.next redactie zorgt voor een snelle update van het nieuws, gevolgd door achtergronden bij het nieuws en opinie. Het tweede deel van de krant bestaat uit vaste rubrieken in een dagelijks wisselend ritme over geld, loopbaan, cultuur, uitgaan en lifestyle nrc.next heeft een eigen redactie en deelt kopij met de redactie van NRC Handelsblad.

nrc.next legt de lat voor zichzelf hoog. 'Binnen drie jaar willen wij 80.000 betalende lezers hebben. Mensen zijn op zoek naar een compacte kwaliteitskrant die tijd bespaart. Die gaan wij hen bieden', aldus uitgever Willem Jan Makkinga. Vanaf morgenochtend
-woensdag 15 maart- wordt nrc.next verspreid via abonnementen en is los te koop bij ca. 6.500 verkooppunten voor de introductieprijs van 0,50 euro.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat er een nieuwe -betaalde- krant geïntroduceerd wordt. nrc.next is een compacte krant voor de nieuwe generatie hoger opgeleide mediaconsumenten die zappend en scannend het nieuws tot zich neemt. nrc.next zet het nieuws van vandaag in de context van morgen. Handig en overzichtelijk door het tabloid-formaat, maar ook door de heldere indeling, full colour lay-out en navigatie van de krant met een sterk accent op beeld, infographics en overzichten.

Ondanks de wereldwijde tendens dat oplages van betaalde kranten jaarlijks met 3 procent afnemen ziet NRC Handelsblad toekomst voor nrc.next. De behoefte aan serieuze informatie en vooral de selectie en duiding van het nieuws is onverminderd groot. nrc.next is het antwoord op deze behoefte.


Noot voor de redactie (