Politie Midden- en West Brabant

Politie Tilburg ruimt drie hennepkwekerijen

TILBURG, 13 maart 2006

TILBURG: De politie van het district Tilburg heeft vandaag 3 hennepkwekerijen geruimd Het ging om twee kwekerijen in woningen en een plantage boven een winkel.

Het betreft een woning aan de Waterhoefstraat (203 hennepplanten) en een woning aan de Noordbesterdstraat (restanten van 60 hennepplanten). Op het derde adres aan de Lovensestraat vond de politie een grote kwekerij met 540 planten. Tevens zijn nog twee andere panden bezocht in respectievelijk de Tulpstraat en de Ringbaan Noord. In de Tulpstraat werd geen kwekerij maar een drogerij van hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat in dit pand geknoeid was met de elektricteitsmeter. Aan de Ringbaan Noord werden geen
hennepactiveiten waargenomen.

De controles van vandaag zijn een uitvloeisel van het
hennepconvenant dat politie, gemeente, woningbouwcoöperaties, Essent Netwerk BV, Traverse en het Openbaar Ministerie in het najaar van 2005 hebben afgesloten. Het doel van dit conveant is het aantal plantages in woningen terug te dringen. Met name de gevaarszetting en overlastcriteria spelen daarbij een rol. Uithuis zetting is daarbij een van de instrumenten.

Auteur: Desirée Brabers