Ingezonden persbericht


Persbericht

13 maart, 2006

Centennial Software presenteert nieuwe versie DeviceWall en verzekert veilig gebruik van apparatuur

~ Software voorkomt verlies van kostbare data met controle van apparatuur en automatische encryptie ~

Centennial Software, ontwikkelaar van asset management- en eindpuntbeveiligingoplossingen, introduceert vandaag DeviceWall 4.0. Dit is de nieuwste versie van de beveiligingsoftware die organisaties helpt bij het veilig beheren van draagbare opslagmedia, data en desktops die zowel verbonden zijn aan als los staan van het bedrijfsnetwerk.

De belangrijkste nieuwe functionaliteit van DeviceWall 4.0 is dat alle data die door bevoegd personeel wordt gekopieerd naar USB-sticks automatisch van encryptie wordt voorzien. Hierdoor wordt de USB-stick - wat normaal gesproken een erg onveilige manier van opslaan is - goed beveiligd.

DeviceWall 4.0 beschermt het datatransport door het gebruik van de marktstandaard AES en het Blowfish 256-bit cijferschrift samen met individuele en gemeenschappelijke bedrijfsversleutelingen. Op deze manier worden geheime bedrijfsgegevens beveiligd, zelfs als de USB-drive in de verkeerde handen zou vallen.

Daarnaast kan DeviceWall 4.0 nu ook individuele apparaten herkennen. Hierdoor kan het gebruik van verschillende draagbare opslagmedia (iPods, USB-sticks, PDA's, etc.) op de werkplek eenvoudiger beheerd worden. Ook kunnen beheerders een 'witte lijst' van apparatuur die toegestaan zijn op de werkvloer opstellen en ervoor zorgen dat werknemers met autorisatie alleen gebruik kunnen maken van apparaten die door de organisatie worden verschaft.

"Als er geen toezicht is op draagbare opslagmedia dan vormen zij een enorm beveiligingsrisico voor de organisatie en dit maakt investeringen van miljoenen euro's in IT-beveiliging zinloos", aldus Andy Burton, CEO bij Centennial Software. "Perimeter beveiligingsoplossingen alleen kunnen niet voorkomen dat computergebruikers die geen autorisatie hebben bestanden direct van de bedrijfscomputer verwijderen. Deze kunnen ook niet voorkomen dat een medewerker per ongeluk een USB-stick op de achterbank van een taxi laat liggen. De bedreiging van interne datalekken is een serieuze zaak en bedrijven moeten daarom op een andere manier omgaan met beveiliging."

Abe Usher, beveiligingsexpert en oprichter van Sharp Ideas, is het eens met deze stelling: "De encryptie van datatransport zorgt ervoor dat medewerkers die legitiem gebruik maken van draagbare opslagmedia geen beveiligingsrisico voor de organisatie vormen. DeviceWall 4.0 is nu voorzien van nieuwe features. Voorheen beschermde en beheerde het product alleen draagbare opslagmedia. Nu biedt de software een brede oplossing voor apparaat- en datamanagement en desktopbeveiliging."

Een gratis testversie die dertig dagen geldig is, is te downloaden op: www.devicewall.com.

(383 woorden)