Ingezonden persbericht


217.500 Nederlandse winkels en potentiële klanten in kaart gebracht door Locatus en Experian

Den Haag, 14 maart 2006 - Informatiebuureaus Locatus en Experian hebben hun kennis en marktgegevens geïntegreerd waardoor ze retail onroerend goed informatie bieden over alle ruim 217.500 verkooppunten in Nederland. De uitgebreide winkelinformatie van Locatus wordt gecombineerd met onder andere MOSAIC gegevens van ruim 7 miljoen Nederlandse huishoudens en economische voorspellingen van Experian. Hiermee kan informatie worden verstrekt over eigenschappen van Nederlandse winkels en hun verzorgingsgebieden, het aantal en profiel van passanten. Tevens bieden deze geïntegreerde gegevens inzicht in openbare parkeergarages en de economische ontwikkeling in 2000 Europese regio's voor de komende 10 jaar.

De geïntegreerde informatie is bedoeld om partijen als vastgoedinvesteerders, projectontwikkelaars, retailers en overheden te helpen bij de keuze van onder andere nieuwe winkelcentra, vestigingsplaatsen, het opstellen van een retail-netwerkplanning en het maken van een ontwikkelingsbeleid.

Gerard Zandbergen, directeur van Locatus, "Experian biedt al jaren informatie over de vraagzijde van de markt: de consument waar het uiteindelijk allemaal om draait. Locatus daarentegen biedt juist informatie over het aanbod: inzicht en overzicht in het winkelaanbod. Samen kunnen we nu met één propositie naar de markt. Bij welk loket wordt aangeklopt doet er niet meer toe. Bij het vraag-loket is ook aanbod informatie beschikbaar en bij het aanbod-loket ook de vraagzijde ingevuld. Wij denken dat we daarmee een belangrijke stap hebben gezet in het bereikbaar maken van strategische informatiebronnen voor onze relaties."

Hans Gillis, adjunct directeur van Experian Business Strategies Nederland, voegt toe: "Locatus heeft al jaren bewezen een hoogwaardige partij te zijn op het gebied van unieke retail onroerend goed informatie. De samenwerking met Locatus biedt Experian de kans om haar activiteiten op het gebied van retail onroerend goed informatie, analyses en consultancy verder uit te breiden. Het stelt ons in staat om investeerders en projectontwikkelaars te voorzien van unieke retail gegevens op zowel nationaal als internationaal niveau."

Over Locatus
Locatus is als onafhankelijke bron marktleider op het gebied van winkelinformatie in Nederland. Gedreven door dit succes is Locatus sinds 1 januari 2006 ook actief in België en Luxemburg. Locatus biedt inzicht en overzicht in de detailhandel, diensten en horeca ten behoeve van investeerders, retailers, overheid en fabrikanten. Sinds 1994 verzamelt Locatus, voor eigen rekening en risico, structureel gegevens over alle verkooppunten in Nederland. Locatus verkoopt deze waardevolle strategische informatie in de vorm van databases, publicaties, maatwerk en webservices. Door continu veldwerk, professionele opslagmethoden, heldere kwantitatieve analyses en een onovertroffen end-user software tool creëert het enthousiaste team van Locatus medewerkers essentiële marktinformatie voor haar relaties. Locatus is gevestigd in Woerden en telt ca. 30 medewerkers Meer informatie is te vinden op onze website http://www.locatus.nl

Over Experian Nederland B.V.
Experian Nederland maakt onderdeel uit van Experian, een wereldwijde marktleider op het gebied van informatievoorziening aan organisaties. Experian levert informatie, producten & diensten aan bedrijven bij het vinden van nieuwe klanten, het ontwikkelen & beheren van een succesvolle klantrelatie en het managen van de financiële risico's gedurende de klantrelatie. Experian werkt met meer dan 50.000 cliënten verdeeld over verschillende branches, daarbij inbegrepen financiële diensten, telecommunicatie, gezondheidszorg, verzekeringen, detailhandel en postorder, automobielbranche, vrije tijd, nutsbedrijven, projectontwikkelaars, vastgoed bedrijven, e-commerce en overheid. Experian maakt onderdeel uit van GUS plc en heeft hoofdkantoren in Nottingham (UK) en Costa Mesa, Californië (USA). Experian heeft kantoren in 31 landen, telt wereldwijd meer dan 12.000 medewerkers.en is actief in meer dan 60 landen. Experian heeft een jaaromzet van meer dan 2,1 miljard Euro. Experian is in Nederland gevestigd in Den Haag en heeft 100 medewerkers in dienst. Meer informatie is te vinden op onze website: http://www.experian.nl



Ingezonden persbericht