Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 14 maart 2006

Persbericht onder embargo tot 14 maart, 16.00 uur

Gemeente De Wolden heeft afscheid genomen van raadsleden

Dinsdag 14 maart, heeft gemeente De Wolden in een extra raadsvergadering afscheid genomen van de volgende raadsleden:

Gemeentebelangen

Mevr. M.A. Meijer-Bralten. Mevrouw Meijer is bijna 16 jaar raadslid geweest; van 1 mei 1990 tot de herindeling van de voormalige gemeente Ruinerwold en aansluitend van gemeente De Wolden. Zij heeft zich in de raad bezig gehouden met Welzijnsaangelegenheden.

De heer H.S. Benning. De heer Benning is vanaf 8 maart 2002 raadslid geweest en heeft zich bezig gehouden met Ruimtelijke zaken.

De heer H.J. Scheper. De heer Scheper is vanaf 10 mei 2004 raadslid geweest en heeft zich bezig gehouden met Bestuurlijke zaken.

VVD

De heer J.L.M. Krapels. De heer Krapels is ruim 17 jaar raadslid geweest; van 24 juni 1982 tot de herindeling van de voormalige gemeente Ruinen, aansluitend tot 12 maart 2002 en vanaf 9 juni 2004 van de gemeente De Wolden. Hij was woordvoerder Welzijn en Onderwijs.

Mevr. M. Blaauw-Smit. Mevrouw Blaauw is bijna 14 jaar raadslid geweest; van 1 mei 1990 tot de herindeling van de voormalige gemeente Ruinerwold en vanaf 29 november 1999 van de gemeente De Wolden. Zij was woordvoerder Openbare Ruimte.

De heer J. Steenbergen. De heer Steenbergen is ruim 10 jaar raadslid geweest; van 26 februari 1974 tot 29 augustus 1978 van de voormalige gemeente de Wijk en vanaf 12 juli 2000 van de gemeente De Wolden. Hij was fractievoorzitter en woordvoerder voor Bestuurlijke zaken en was ook voorzitter van de projectgroep Toekomstvisie.

CDA

De heer W. Rumph. De heer Rumph is ruim 9 jaar raadslid geweest; van 21 december 1995 tot de herindeling van de voormalige gemeente Ruinerwold en daarna aansluitend van de gemeente De Wolden. Hij heeft zich bezig gehouden met Financiële zaken.

PvdA

Mevr. W. van de Belt-Huizing. Mevrouw Van de Belt is bijna 16 jaar raadslid geweest; van 12 april 1990 tot de herindeling van de voormalige gemeente Ruinen en aansluitend van de gemeente De Wolden (ook nog van 21 november 1993 tot aan de herindeling wethouder geweest van de voormalige gemeente Ruinen). Zij was woordvoerder voor o.a. Onderwijs en Sociale Zaken.

De heer J.G. Eshuis. De heer Eshuis is vanaf 11 april 2002 raadslid geweest en heeft zich bezig gehouden met Financiën.

GroenLinks

De heer E.M.M. Verheijen. De heer Verheijen is vanaf 8 maart 2002 raadslid geweest en was fractievoorzitter.

M.A. Meijer-Bralten en M. Blaauw-Smit ontvangen een Koninklijke Onderscheiding

Bij het afscheid van de gemeenteraad van De Wolden heeft burgemeester Kremer aan de dames Meijer-Bralten en Blaauw-Smit een Koninklijke Onderscheiding mogen uitreiken. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau als gevolg van de lange termijn die zij zich hebben ingezet voor de gemeenschap zowel in de gemeenteraad als in het overige maatschappelijk leven. Alle vertrekkende raadsleden kregen een passend afscheidsgeschenk en voor de partners was er een fraaie bos bloemen als dank voor hun inzet voor de gemeenschap.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --