Gemeente Leiden

LET OP! Embargo tot dinsdag 14 maart, 21.30 uur.

Koninklijke onderscheiding voor scheidend raadslid Wim Bleijie

De heer W. (Wim) Bleijie (62), scheidend fractievoorzitter van de CDA in de gemeenteraad van Leiden, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Bleijie neemt vanavond afscheid van de gemeenteraad. Over twee perioden verdeeld (1974-1987 en 1999-2006) is de heer Bleijie 19 jaar gemeenteraadslid voor het CDA geweest. In beide perioden heeft hij van tal van commissies, raden overlegorganen en regionale instellingen deel uitgemaakt.

Naast het politieke werk was de heer Bleijie op velerlei gebied actief. Zo was hij o.a. verbonden aan de directie van het RIO/Holtlant College (thans:ROC-Leiden), van 1993 tot 2000 voorzitter van Centrum Management Leiden, bestuurslid van de stichting Eigen Dak en van Schouwenhoven. Daarnaast was hij actief betrokken bij de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging en is hij thans regiocoördinator voor de regio Leiden/Alphen van Jong Ondernemen. Hij was en is nog steeds zeer actief als ouderling/kerkrentmeester van de Protestantse Kerk Nederland.

De onderscheiding wordt hem vanavond uitgereikt door burgemeester Lenferink tijdens de speciale zitting van de gemeenteraad, tijdens welke van nog eens 22 raadsleden afscheid wordt genomen. Verwacht tijdstip van uitreiking: rond 21.30 uur (de heer Bleijie is het laatste raadslid dat in de rij van 23 persoonlijk zal worden toegesproken).

Nadere informatie:
Hein van Woerden, Externe Betrekkingen en Kabinet gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 57.


---- --