Macintosh Retail Group

PERSBERICHT

AANDEELHOUDERS VAN MACINTOSH RETAIL GROUP KEUREN
OVERNAME SCAPINO GOED

De aandeelhouders van Macintosh Retail Group hebben tijdens de heden gehouden Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders goedkeuring verleend aan het voorstel tot overname door Macintosh Retail Group van het volledig geplaatste aandelenkapitaal van Scapino BV per 1 februari 2006. Tijdens de vergadering waren 3.848.733 aandelen (52%) aanwezig respectievelijk vertegenwoordigd. Het voorstel tot overname werd unaniem goedgekeurd.

Door de Raad van Bestuur werd tijdens de vergadering een toelichting gegeven op de belangrijkste acquisitieoverwegingen, de groeimogelijkheden van Scapino en de meerwaarde van samenwerking tussen Scapino en Macintosh Retail Group.
De 184 discountwinkels van Scapino vormen samen met de huidige schoenenformules van Macintosh Retail Group (Dolcis, Manfield, Invito en PRO sport), die opereren in het midden- en hogere segment van de schoenenmarkt, de grootste schoenenretailer van Nederland met 405 winkels en een marktaandeel van circa 13% in waarde en 17% in volume. In België exploiteert Scapino 25 winkels op perifere locaties terwijl zich in Duitsland 7 outlet-stores bevinden.

Door de acquisitie van Scapino wordt onmiddellijk waarde toegevoegd voor de aandeelhouders van Macintosh Retail Group. Op basis van de cijfers (NL GAAP) over het boekjaar 2005/2006 (1 februari 2005 tot en met 31 januari 2006) van Scapino en rekening houdend met financierings- kosten, zou deze bijdrage aan de nettowinst per aandeel circa 0,90 op jaarbasis hebben bedragen (bedrijfsresultaat Scapino in 2005/2006: 16,9 mln). De financiering van de acquisitie van Scapino vindt volledig plaats door gebruik te maken van de eigen leencapaciteit van Macintosh Retail Group.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft inmiddels medegedeeld dat voor het tot stand brengen van de concentratie geen vergunning is vereist.

De levering van de aandelen Scapino BV zal binnenkort plaatsvinden, waarna de aandelen vanaf 1 februari 2006 voor rekening en risico van Macintosh Retail Group zullen zijn.

Raad van Bestuur Macintosh Retail Group NV

Maastricht, 14 maart 2006

Macintosh Retail Group werd bij de transactie geadviseerd door NIBC Bank, Ernst & Young Transaction Advisory Services, Norton Rose en Allen & Overy.

Voor nadere informatie: Mr. P.T.A. Hünen: tel: 043-3280725

Dit persbericht is eveneens te lezen op de internet-site van Macintosh Retail Group NV: www.macintosh.nl.

Retail is ons vak. De klant staat daarbij centraal in denken en doen. Macintosh Retail Group is een grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in de distributie van consumentenproducten in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom. Macintosh Retail Group is actief met 720 winkels in Nederland, België en Frankrijk met een totale verkoopvloeroppervlakte van zo'n 440.000 m2. De sector Living bestaat uit ruim 160 woonwarenhuizen in Nederland, België en Frankrijk onder de namen Kwantum en GP Décors alsmede 12 grootschalige meubelwinkels van Piet Klerkx Meubelwereld, Woonexpress alsmede Stoutenbeek in Nederland.
De sector Fashion wordt gevormd door 221 schoenenwinkels van Dolcis, Manfield, Invito en PRO sport in Nederland. Nea International, producent van Push-braces, maakt eveneens deel uit van de sector Fashion. In de sector Automotive & Telecom is BelCompany met 138 winkels de grootste aanbieder van telecomproducten en ­diensten in Nederland en met 40 winkels een van de grootste telecomretailers in België. Halfords is dé specialist in fietsen, auto- en fietsaccessoires met 140 winkels in Nederland en 9 in België.


---- --