Ingezonden persbericht


Geachte persrelatie,

De VN waarschuwt voor een mogelijke nieuwe humanitaire ramp in (westelijk) Darfur. Toenemend geweld maakt het moeilijk zo niet onmogelijk om enkele honderdduizenden mensen die afhankelijk zijn van voedselhulp te bereiken.

Mensen in Nood/Cordaid heeft Nederlands sprekende hulpverleners in (zuidelijk) Darfur. Onze programma coordinator ter plaatste bevestigd dat er sprake is van een toeneming van spanningen in het gebied waar Mensen in Nood/Cordaid werkzaam is. Min/Cordaid heeft een kantoortje in Nyala en is meer specifiek werkzaam in de omgeving van El Daein. Onze organisatie voert een health-programma (gezondheidszorg) uit (het bevoorraden en beheren van een netwerk van vaste en mobiele klinieken) voor ontheemden en inwoners van het gebied.

Onze organisatie is tevens actief in zuid Sudan (standplaats Nyamlell), daar werken ook Nederlanders. Zij treffen voorzieningen voor ontheemden die terugkeren van zuid Darfur naar zuid Sudan. Zij bereiden ook de aanleg van 23 waterputten voor die binnen twee maanden moeten worden geslagen.

Het is mogelijk telefonisch in contact te komen met de hulpverleners. Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groet,

Jos de Voogd
persvoorlichter Cordaid

Cordaid
070-3136 268
06-12991279
jdv@cordaid.nl
vrijdag niet op kantoor

Cordaid is de drijvende kracht achter Mensen in Nood, Memisa en Vastenaktie. Cordaid zet zich met hart en ziel in om armoede en onrecht te bestrijden. Geef ons werk een kans. Want de wereld is van iedereen. Meer weten? Bezoek onze nieuwe website: www.cordaid.nl